EDUCATIE / JOB — June 14, 2017 at 10:03 am

Cum alegem cel mai bun display pentru sala de clasă

by

EB-710UiLizibilitatea conținutului afișat pe display-urile de 70 de inchi în clasele de dimensiuni medii este redusă și rezultă în preluarea eronată de informații în cazul a peste 50% dintre elevi, relevă un studiu Radius Global Market Research realizat la comanda Epson în Marea Britanie și Singapore.

În Marea Britanie studiul a fost derulat în rândul a 119 studenți cu vârste cuprinse între 12 și 22 de ani împărțiți în grupe de câte 30. Ei ai avut de citit conținut educațional specific, precum grafice și text, de pe ecrane de 70 de inchi în săli de clasă de 69 mp și apoi de extras 6 idei pe baza celor citite. Un studiu similar a fost realizat și în Singapore.

Rezultatele cercetării susțin recomandările de dimensiune a ecranului 4/6/8, un ghid general valabil, folosit de integratorii de soluții audio-video pentru determinarea dimensiunilor potrivite de ecran pentru medii diferite, de la săli de clasă, la săli de conferință și spații expoziționale.

Când vine vorba de alegerea celui mai bun display pentru sala de clasă este important să fie suficient de mare astfel încât să asigure vizibilitate optimă din orice direcție ar fi privit și de la cea mai mare distanță și să contribuie la succesul actului educațional.

 

 

Tags