Foto-Video-Audio — June 15, 2017 at 3:36 am

Axis Communications îmbunătățește tehnologia de compresie Zipstream

by

AxisZipstream1Modificarile au fost realizate pentru a sustine cerintele de transmitere si de stocare ale camerelor panoramice si a celor cu senzor 4K. Tehnologia Zipstream poate reduce latimea de banda si capacitatea de stocare necesara cu peste 50%.

Cerintele utilizatorilor in privinta supravegherii video pot parea contradictorii. Ei vor calitate mai buna, rezolutie superioara si acoperire extinsa, insa doresc simultan si un cost controlat pentru latimea de banda si pentru stocare. Raspunsul Axis Communications la aceasta provocare este dezvoltarea continua a tehnologiei de compresie video Zipstream.

Stocarea si latimea de banda contribuie semnificativ la costul unui sistem de supraveghere. Axis a dezvoltat Zipstream pentru a se adresa cerintelor specifice ale industriei de securitate, fara ca acest lucru sa insemne piederea de detalii importante. Suntem bucurosi si mandri sa anuntam ca tehnologia Zipstream este acum integrata si de camere panoramice si de modele cu senzor 4K”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer la Axis Communications.

Cu aceasta ocazie Axis a lansat si camerele de retea AXIS M3047-P si AXIS M3048-P. Acestea integreaza noua tehnologie Zipstream si ofera utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza suprafete extinse, senzorul video putand capta informatii in 360 de grade. Noile modele sunt camere de tip mini dome fisheye, au un design minimalist si sunt discrete. Echipamentele vor beneficia de carcase optionale, oferite ca accesorii. Forma acestora va fi de tipul unui detector de fum, cu glob de protectie pentru rezistenta la atacurile de vandalism, sau o carcasa de culoare neagra pentru o integrare cat mai discreta. Ambele camere suporta stream-uri multiple si beneficiaza de avantajele unei noi tehnologii de dewarping electronic, ce functioneaza atat la nivelul camerei, cat si la nivelul clientului. Functiile acestei tehnologii pot fi accesate prin intermediul AXIS Camera Station, precum si prin intermediul altor platforme de video management, atat pentru materialele inregistrate, cat si pentru modul live.

Cu ajutorul tehnologiei imbunatatite Zipstream, noile camere reprezinta o solutie accesibila pentru toti utilizatorii ce au nevoie de o supraveghere video panoramica la un nivel de detaliu ridicat, fara pierderea de informatii rezultate in urma compresiei”, a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager, Axis Communications.

AXIS M3047-P are un senzor de 6MP, iar AXIS M3048-P un senzor de 12MP, amandoua oferind clipuri video full frame, la o calitate excelenta.