Data Center / Storage — June 19, 2017 at 9:42 am

VMware lansează noua platformă de operațiuni pentru cloud

by

Noua platformă vRealize Operations 6.6 oferă o experiență integrată cu vRealize Log Insight și vRealize Business pentru Cloud, care ajută la utilizarea unui sistem inteligent pentru operațiuni virtualizate. Platforma oferă o serie de inovații de ultimă generație, o interfață de utilizare schimbată și o integrare mult mai eficientă în centrele de date definite prin software (SDDC) dar și prin multiple rețele de public cloud.

VRBCSoluția de operațiuni inteligente este concepută pentru a ajuta clienții să planifice, administreze și scaleze centrele de date bazate pe software și mediile mult-cloud. vRealize Operations 6.6 aduce într-o singură soluție funcții de management precum managementul performanței, capacitate, analiza jurnalului, analiza costurilor, planificare, analiza topologică, depanare și echilibrarea automată a încărcării de lucru. Integrată cu vRealize Log Insight 4.5 și vRealize Business pentru Cloud 7.3, soluția VMware vRealize Operations 6.6 oferă o serie de capabilități de bază inovative, printre care se numără următoarele.

Aplicația SDDC și monitorizarea multiplă pentru cloud, care ajută clienții să accelereze adoptarea SDDC și să integreze rețelele de public cloud. Integrările SDDC precum VMware vSAN și VMware Cloud Foundation, noua interfață intuitivă de utilizator, vizibilitatea unificată de la aplicații la infrastructură și intuițile de acțiune care combină valorile și jurnalele oferă o procesare în timp util și valoros. Clienții primesc o vizualizare unitară a operațiunilor în domeniul aplicațiilor și al sănătății infrastructurii, vizualizează principalii indicatori de performanță și dependențele componentelor infrastructurii. Analiza predictivă și alertele inteligente permit remedierea proactivă a problemelor de performanță. Tablourile de bord personalizate, metrici și jurnale personalizate simple, care pot fi executate în afara casetei, tablouri de bord personalizate, rapoarte și vizualizări permit accesul pe bază de roluri și depanarea mai inteligentă.

Gestionarea automată și proactivă a performanței ajută clienții să simplifice operațiunile, să evite perturbările și să câștige timp pentru mai multe sarcini strategice. Noile capabilități în vRealize Operations 6.6 includ o balansare automată a încărcării de lucru între gazde, clustere și baze de date care suportă atât VMotion, cât și Storage VMotion. Oferă, de asemenea, un management Distributed Resource Scheduler (DRS) complet și DRS predictiv. Predictive DRS combină analizele predictive din vRealize Operations cu capabilitățile DRS pentru a informa DRS despre un vârf așteptat în sarcină, astfel încât DRS să poată deplasa VM-urile înainte de apariția încărcării suplimentare. Anomaliile și problemele pot fi detectate proactiv și remediate automat înainte ca utilizatorii finali să fie afectați.

vRealize Operations 6.6 include integrarea strânsă cu vRealize Business for Cloud, care apare ca fila “Business Management” din interfața de operare vRealize Operations. Acum, vRealize Operations poate corela măsurătorile operaționale cu informații despre costuri pentru a înțelege modul în care utilizarea capacității determină optimizarea costurilor. Analiza fină a costurilor pentru cloud privat și capacitatea de a compara costurile între cloud publici, privați și multipli, cum ar fi AWS și Azure, accelerează planificarea cloud, bugetarea și deciziile de achiziții, costurile de control și reducerea riscului. Clienții pot optimiza costurile și utilizarea resurselor prin gestionarea capacităților, recuperare și dimensionare corectă și îmbunătățind planificarea și prognoza. De asemenea, sunt incluse noile tablouri de bord pentru administrarea SDDC și rigidizarea întregului pachet SDDC, inclusiv NSX și VSAN.