Servicii IT — June 20, 2017 at 8:20 am

Asociația Colegiul Pacienților și DB Global Technology dezvoltă o platformă digitală pentru gestionarea registrelor pacienților români

by

La finalul săptămânii trecute, peste 30 de ingineri software din echipa DB Global Technology au participat la un hackaton intern de 24 de ore, cu scopul de a dezvolta o platformă performantă pentru gestionarea datelor pacienților din România.

Cele șase echipe de voluntari DB Global Technology au concurat pentru a sprijini asociația Colegiul Pacienților, care își propune să vină în sprijinul pacienților, medicilor și autorităților din România cu o soluție eficientă pentru colectarea și gestionarea registrelor și nevoilor medicale la nivel național.

„Mii de români au nevoie să acceseze urgent un serviciu medical, o proteză sau un medicament pentru a putea reveni la o viață normală sau chiar pentru a-și salva viața. Pentru ei, cu sprijinul unui grup de voluntari inimoși din cadrul DB Global Technology, construim o platformă IT capabilă să gestioneze colectarea informațiilor despre pacienți și nevoile lor la nivel național”, a declarat Cristian Sas, președintele Asociației Colegiul Pacienților.

„Platforma le va permite pacienților să se înregistreze direct în diferite registre, în funcție de nevoile lor, iar medicii își vor putea înregistra pacienții. De asemenea, cu ajutorul platformei, clinicile și spitalele vor putea să organizeze grupuri de medici, care să introducă pacienți în aceste registre. Informațiile astfel colectate vor fi puse la dispoziția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății, pentru a ajuta la prioritizarea alocării de fonduri în funcție de importanță și urgență”, a declarat Angela Perneș, directorul executiv al asociației Colegiul Pacienților.

Marian Popa, director general DB Global Technology
Marian Popa, director general DB Global Technology

„Sunt mândru de toți colegii noștri care au contribuit prin timpul și cunoștințele lor la această inițiativă. Astfel de proiecte, care ne oferă oportunitatea să ne folosim experiența pentru a salva și îmbunătăți vieți, dau un sens cu totul aparte activității noastre”, a declarat Marian Popa, director general DB Global Technology.

Registrele și bazele de date dedicate pacienților reprezintă instrumente cheie pentru dezvoltarea studiilor clinice (mai ales în domeniul bolilor rare) și sporirea nivelului de îngrijire și planificare medicală. Acestea sunt esențiale în stabilirea fezabilității studiilor clinice, în planificarea acestora și în înrolarea pacienților, precum și în evaluarea impactului noilor intervenții.