Evenimente — June 27, 2017 at 11:07 am

Digi Mobil pregateste lansarea serviciului VoLTE

by

Digi Mobil 4G LTE

Digi Mobil pregătește lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) și Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârșitul acestei veri (lunile august-septembrie), în urma finalizării cu succes a testelor de rețea cu primele terminale compatibile.

Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G. Astfel, prin intermediul serviciului Voce 4G, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de așteptare din momentul inițierii apelului și pană în momentul în care e apelat telefonul destinatarului scăzând sub două secunde.  Totodată, convorbirile prin rețeaua 4G vor avea o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, va fi posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download și streaming la viteze 4G.

 „Serviciul de voce 4G ne va ajută să punem și mai bine în valoare acoperirea în continuă extindere a rețelei Digi Mobil, combinată cu stabilitatea semnalului și calitatea sunetului. Toate acestea, la prețuri adaptate puterii de cumpărare din România.” declară Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. Apelul se va realiza prin rețeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat și la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin rețeaua națională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi.

Serviciile Voce 4G și Voce Wi-Fi, precum și activarea acestora vor fi gratuite pentru toate abonamentele din ofertă. Este suficient ca apelantul să folosească un telefon compatibil Volte/VoWiFi și să se găsească în aria de acoperire 4G a rețelei Digi Mobil sau a unui hot-spot Wi-Fi.