EDUCATIE / JOB — June 27, 2017 at 10:31 am

Schimbarea la fata a invatamantului romanesc

by

reteauaEDU.ro 2Încă dinainte de relansare, reteauaEDU.ro a atras tot mai multe școli în platforma performantă de eLearning. Ca reprezentant exclusiv Moodle în România, rețeaua le oferă elevilor și profesorilor posibilitatea de a-și desfășura activitatea într-un mediu virtual unde accentul este pus eficiență, rezultate, dar și pe o îmbunătățire semnificativă a învățământului tradițional.

Pentru elevi, adaptarea la eLearning a venit în mod natural, datorită capacității noi generații de a asimila rapid trendurile tehnologice. Mai remarcabilă este, însă, rapiditatea cu care cadrele didactice au îmbrățișat reteauaEDU.ro, văzând platforma ca pe o posibilitate de a-și extinde metoda de lucru.

Vizibilitatea reteauaEDU.ro a crescut considerabil și datorită implicării active în organizarea a diverse concursuri județene, naționale și internaționale, menite să motiveze elevii în focusarea pe materiile lor preferate, dar și să promoveze o competiție sănătoasă, corectă și, uneori, distractivă.

Mai important, reteauaEDU.ro este văzută ca o posibilitate de scăpa de unele „dogme”, de limitele impuse dăscălilor de către un sistem de învățământ pe alocuri depășit, impasibil la numeroasele cereri de schimbare.

Un bonus oferit de reteauaEDU.ro este un element ludic, eliminând plictiseala și rutina orelor obișnuite. Prin jocuri, elevii sunt mai motivați în procesul de învățare, evaluaţi corect, reținând mai ușor informația predată.