Internet/Telecom — June 29, 2017 at 11:36 am

Atos Hoox, prima solutie de comunicare 4G ultra-securizata pentru trupele de interventie

by

atosAtos, prin brandul său de tehnologie Bull, lansează Hoox pentru misiuni, noua soluție de comunicare 4G/LTE pentru trupele de intervenție. Hoox pentru misiuni este prima soluție modulară de comunicare 4G la nivel global care asigură niveluri de securitate, confidențialitate și flexibilitate ce corespund cerințelor operațiunilor de intervenție (desfășurate de poliție și forțe militare), dar în același timp păstrează ușurința de folosire a smartphonurilor obișnuite.

Aplicații îmbunătățite, sigure și robuste

Rețeaua 4G permite forțelor de securitate și celor de intervenție să trimită date confidențiale în timp real, pe parcursul misiunilor, inclusiv imagini, clipuri video, chiar și geolocații. Hoox pentru misiuni fortifică aceste interacțiuni prin oferirea de funcționalități de securitate inovatoare și flexibile, specifice rețelelor Professional Mobile Radio (PMR), cum ar fi “push-to-talk” (funcție ce permite conversații cu unul sau mai mulți interlocutori simultan, asemănătoare sistemelor walkie-talkie), “Blue Force Traking” pentru determinarea poziționării trupelor aliate, posibilitatea conectării dispozitivelor IoT (Internet of Things), precum și un nivel de securitate ce asigură disponibilitatea permanentă a unui canal de comunicare.

O soluție modulară pentru comunicăre tactică

hoox for missionHoox pentru misiuni este soluție modulară bazată pe trei componente inovative ce sunt complet asigurate împotriva atacurilor de natură fizică și a interceptărilor de comunicare. Componentele sunt: “Hoox Smartphone”, o gamă de smartphonuri de ultimă generație ce rulează sisteme de operare Android, securizate și optimizate de Atos pentru a fi folosite în misiuni pe teren. Comunicarea se face imediat prin funcția “push-to-talk”; “Hoox Hub”, o unitate portabilă de dimensiunile unui smartphone, unică pe piață, ce permite accesul la trei canale de comunicare: rețele publice 4G, rețele private 4G și canal de comunicare direct între unitățile forțelor de intervenție. Hoox Hub comută automat între canale fără întârzieri, asigurându-se că un canal de comunicare este întotdeauna disponibil. Astfel, membrii unei echipe de securitate pot continua să comunice chiar dacă rețeaua publică 4G este indisponibilă sau dacă sunt în afara rețelei private 4G folosită special pentru acea misiune; Hoox Hub va comuta fără întrerupere pentru a găsi cea mai bună rețea. Utilizatorii pot chiar comunica între Huburile Hoox fără a folosi o rețea 4G; “Hoox LTE Bubble”, un modul care generează o rețea privată 4G ce asigură un nivel ridicat de confidențialitate. Soluția Hoox pentru misiuni poate integra de asemenea și terțe soluții private LTE (Long Term Evolution).

Comunicarea este securizată total: cu protecție împotriva interceptărilor, comunicații criptate (date, voce  și locații) și infrastructură sigură.

“Soluția Hoox pentru misiuni înglobează expertiza acumulată de Atos în domeniul telecomunicațiilor ultra-sigure și în dezvoltarea de rețele de comunicare vaste în situații critice. Atos, lider european în cybersecurity, se folosește de experiența sa în tehnologii civile și de natură critică pentru a transforma modul în care sistemele de comunicare sunt utilizate în departementele de apărare și de securitate în prezent”, a declarat Pierre Barnabé, Chief Operating Officer, Big Data & Security Atos.

Hoox: gama de telefonie mobilă securizată

Gama Hoox aprovizionează din 2012 organizațiile internaționale din sectorul apărării și cel privat cu soluții de comunicare securizată. Mulțumită expertizei Atos în domeniul securității, criptării și autentificării hardware și software, soluțiile Hoox, în special gama sa de soluții “restricționate NATO”, sunt capabile să răspundă cerințelor specifice acestor sectoare.

Pe 28 februarie 2017, Atos a lansat Hoox pentru afaceri, soluția de telefonie securizată pentru profesioniști.