Foto-Video-Audio — June 29, 2017 at 11:54 am

Primul proiector Home Cinema DLP 4K UHD

by

benqBenQ oferă pasionaţilor de divertisment modelul X12000, un videoproiector 4K UHD din gama Home Cinema ce profită de avantajele oferite de tehnologia Philips HLD LED ColorSpark şi CinematicColor, pentru a reproduce precis spaţiul de culoare DCI-P3.

Definită de industria cinematografică digitală, gama de culori DCI-P3 cuprinde o porțiune semnificativ mai mare din spectrul vizibil de culoare, oferind mai multe culori decât Rec. 709 și sRGB.

BenQ X12000 oferă 8,3 milioane de pixeli, satisfăcând pe deplin cerinţele 4K UHD cerute de Consumer Technology Association(CTA), de aceea este capabil să ofere o experienţă de vizualizare identică cu cea dintr-o sală de cinematograf digital comercial.

“Reuniunea a două tehnologii vizuale de top, CinematicColor şi ColorSpark HLD LED, reuşeşte să aducă calitatea culorilor din spectrul DCI-P3 în casele pasionaţilor de filme,” a declarat Conway Lee, Preşedinte BenQ Corporation. “DCI-P3 este standardul de culoare al cinematografului digital DLP, derivat din aceeaşi tehnologie folosită la cinematografele IMAX din întreaga lume.”

Echilibrul perfect între luminozitate şi precizia culorilor

Tehnologia revoluţionară Philips ColorSpark HLD LED oferă o gamă largă de culori şi o luminozitate îmbunătăţită, oferind proiectorului un total de 2,200 lumeni. Tehnologia CinematicColor, exclusivă industriei de film, consolidează gama de culori şi luminozitatea ridicată, pentru a produce spaţiul de culoare DCI-P3, echivalând astfel standardele ridicate ale cinematografului digital comercial. 

Calitate reală 4K UHD, de cinematograf

benq2X12000 se foloseşte de un sistem DLP real 4K UHD DMD, dotat cu tehnologie XPR, pentru a oferi imagini precise la rezoluţii 4K UHD (3840 x 2160 pixeli). Mai mult, tehnologia Single-DMD DLP asigură o reproducere exactă a culorilor, integritatea imaginii și culori precise fără artefactele cauzate de nealinierea panoului.

Videoproiectorul are în componenţă un sistem optic 4K, optimizat să reproducă experienţa unui cinematograf digital, ce deţine 14 elemente optice, un zoom cu ajustare automată şi lentile dotate cu un strat special cu dispersie redusă.

Format Anamorfic Ultra-Wide 2.35:1

X12000 oferă un suport nativ pentru lentilele anamorfice Panamorph, fiind astfel capabil să afişeze conţinut pe un ecran cinematic ultra-lat de 2.35:1 (dispozitiv opțional) 

Unghi de vizualizare extins

X12000 oferă un unghi de vizualizare extins ce permite o vizionare confortabilă aproape de ecran. Astfel, el oferă un unghi de vizualizare de 55° la 1,5 PH (înălţimea imaginii), pentru un ecran de 16:9 şi un unghi de vizualizare de 48° la 2X PH pentru un ecran de 2.35:1.

benq3

Contrast nativ ridicat pentru cele mai fine detalii

Fiind una dintre cele mai importante caracteristici care determină performanţa calităţii imaginii, contrastul nativ ANSI măsoară capacitatea proiectorului de a produce niveluri extreme de luminozitate şi întuneric. Astfel, X12000 produce tonuri intense, realiste de negru şi reproduce clar straturile subtile şi detaliile fine din scenele întunecate/luminoase, fără a estompa culorile.

Integrare uşoară în orice spaţiu home cinema

Datorită design-ului său elegant ce oferă o ventilaţie frontală, X12000 se poate integra perfect în orice set-up modern de home cinema. Este proiectat cu o foarte bună arhitectură a porturilor, oferind opţiunea de securizarea a cablurilor de alimentare şi semnal HDMI, precum şi suficient spaţiu pentru folosirea unor cabluri de calitate, ce sunt în general mai groase. Mai mult, prezenţa unei opţiuni lens shift H/V şi a unui big zoom de 1.5X, îl ajută să se integreze perfect în orice spaţiu de proiecţie home cinema.

X12000 va fi disponibil în premieră în România prin partenerul BenQ AV Store, la un preț recomandat de raft de aprox. 7800eur+TVA.

Mai multe detalii puteţi găsi pe: https://www.avstore.ro/videoproiectoare/benq-x12000/