NEW TECHNOLOGY — June 30, 2017 at 8:00 am

Fujitsu simplifică infrastructurile hiperconvergente

by

fujitsuFurnizorul de tehnologie şi-a extins recent portofoliul de sisteme integrate Primeflex prin introducerea PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct, o soluţie care ajută companiile să reducă riscurile şi complexitatea asociate instalării de infrastructuri hiper-convergente, bazate pe Microsoft, de înaltă performanţă, în centrele de date. Bazat pe configuraţii testate Fujitsu de infrastructură virtuală, care combină servere, echipamente de stocare date şi reţelistică, cel mai nou sistem PRIMEFLEX suportă schimbări ale mediului de desfăşurare a afacerii şi ajută la scăderea costurilor.

Fujitsu PRIMEFLEX Integrated System înseamnă unul din cele mai cuprinzătoare secturi de sisteme pre-configurate şi pre-testate din industrie pentru centre de date destinate afacerilor. Această ultimă versiune foloseşte tehnologia Microsoft Storage Space Direct inclusă în Microsoft Windows Server 2016 pentru a utiliza discurile ataşate local din sistemele de servere în scopul creării unei soluţii de stocare definită software, cu nivel ridicat de disponibilitate şi scalabilitate, la un cost sensibil mai mic decât cel al array-urilor tradiţionale SAN sau NAS. Ca atare, soluţia oferă o bază ideală pentru implementarea rapidă de infrastructuri IT pregătite de viitor, reducând riscurile de instalare, costul total de deţinere şi reducând timpii de instalare pentru medii IT hiper-convergente.

Olivier Delachapelle, Head of Enterprise Business, Category Management Data Center Fujitsu în regiunea EMEIA, spune: “Virtualizarea centrelor de date reprezintă o tehnologie care schimbă regulile jocului prin îmbunătăţirea explozivă a eficienţei, performanţelor, disponibilităţii şi flexibilităţii infrastructurilor IT. Pe măsură ce organizaţiile trec la procese de afaceri digitale, trecerea către infrastructuri hiperconvergente reprezintă pasul următor înainte. O infrastructură hiperconvergentă este rezistentă şi agilă, asta însemnând că afacerile îşi pot adapta cu uşurinţă resursele IT la schimbările cererilor mediului de afaceri. În orice caz, nu are sens din punct de vedere economic să se încerce construirea unei infrastructuri hiper-convergente de la zero, deoarece este extrem de complexă, consumă mult timp şi necesită abilităţi specializate. Pentru a elimina durerile de cap care însoţesc trecerea la sisteme hiper-convergente, Fujitsu şi Microsoft au lucrat împreună la elaborarea acestei platforme integrate şi testate.”

Viteza reprezintă atributul esenţial al noului sistem PRIMEFLEX, care furnizează timpi de răspuns de sub o milisecundă graţie unui design extrem de eficient în combinaţie cu stocarea all-flash de mare viteză şi tehnologia de reţelistică cu latenţă mică. Configuraţiile încep de la doar două servere şi urcă în mod scalabil până la 16 maşini, suportând până la 800 de servere sau desktopuri virtuale. Ele oferă capabilităţi extinse de automatizare, ajutând la economisirea de timp şi bani în cazul sarcinilor de mentenanţă. Toate acestea sunt motive pentru care soluţia este ideală pentru firme unde suportul IT este limitat, aşa cum este cazul companiilor mici şi medii, dar şi pentru companii cu filiale la distanţă.

Fujitsu oferă PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct ca un pachet all-in-one, incluzând hardware, software şi suport tehnic. Infrastructura de procesare şi stocare date maximizează beneficiile serverelor Primergy x86 de mare performanţă cu tehnologia de servere şi stocare definită software deja integrată în Microsoft Windows Server 2016. Noua soluţie se alătură sistemelor integrate PRIMEFLEX de la Fujitsu deja existente pentru medii Microsoft, aici incluzând PRIMEFLEX Cluster-in-a-box, care se bazează pe tehnologia de stocare date definită software lansată cu Windows Server 2012.