NEWS — July 1, 2017 at 6:20 am

Murielle Lorilloux a fost desemnata CEO al Vodafone Romania

by

Murielle Lorilloux 01Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), a fost desemnată CEO al Vodafone România, începând cu 1 septembrie 2017, poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster. Ea îl va înlocui pe Ravinder Takkar, care va prelua funcția de Președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India și de dezvoltarea business-ului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific (AMAP).

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodacom RDC în 2013, în poziția de Chief Commercial Officer și a fost numită CEO în 2014. Din acest rol, ea a transformat business-ul și a contribuit la creșterea puternică a cotei de piață, devansând competitorii cu peste 15 puncte. De asemenea, a coordonat recenta transformare a identității de brand a Vodacom și a contribuit la clasarea companiei pe primul loc în studiile privind experiența clienților. Ea a coordonat inițiative pentru angajați datorită cărora Vodafone a fost desemnat cel mai bun angajator din RDC în 2016.

Înainte de a lucra pentru Vodafone, Lorilloux a deținut mai multe poziții de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate și Capgemini.

Murielle Lorilloux este cetățean francez, a absolvit Ecole Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin și are o diplomă de master în economie obținută la Universitatea Paris Nanterre.

Până la 1 septembrie 2017, Ravinder Takkar își va menține poziția executivă de Președinte al Consiliului de Administrație al Vodafone România.