Evenimente — July 5, 2017 at 10:08 am

Google deschide hub-uri in 6 orașe universitare

by

googleGoogle anunță extinderea programului Atelierul Digital prin deschiderea a 6 hub-uri regionale, în colaborare cu instituții universitare de marcă din țară.

Hub-urile vor conecta mediul universitar cu cel de business, oferind studenților pregătire practică în antreprenoriat și digital marketing. Totodată,  întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se pot adresa hub-urilor pentru a primi consultanță în domeniul online.  

Google a lansat Atelierul Digital în aprilie 2016. Prin platforma digitală și seminarii desfășurate în cadrul unităților de învățământ superior, participanții au dobândit cunoștințe practice din diverse domenii: de lansarea unui business online, la crearea unui website de calitate sau dezvoltarea unei strategii online eficiente.

Următorul pas în dezvoltarea Atelierului Digital îl constituie deschiderea a 6 hub-uri regionale permanente, care vor activa în universități din București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța și Brașov. Hub-urile vor juca un dublu rol: în primul rând vor sprijini start-up-urile prin oferirea unui spațiu de muncă colaborativă pentru studenții – antreprenori, precum și prin sesiuni de pregătire în domeniul business-ului și competențelor digitale. În al doilea rând, hub-urile vor constitui un spațiu de întâlnire între studenți și IMM-urile locale. Un grup de consultanți digitali, care au absolvit cursurile avansate ale Atelierului Digital, va oferi consultanță gratuită IMM-urilor locale în utilizarea instrumentelor digitale, strategie și marketing online.

Platforma digitală Atelierul Digital, lansată de Google anul trecut, va continua să fie disponibilă în mod gratuit la https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital. Platforma cuprinde o librărie de video-uri instructive pe teme diverse, de la cum să evaluezi performanța website-ului până la e-commerce. La finalul cursului online, utilizatorii vor primi o certificare din partea Google și IAB Europe. Lista completă a cursurilor și tematicii lor este disponibilă la această adresă: https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/topic-library. În paralel, experții Atelierului Digital vor continua să deruleze seminarii de pregătire în domeniul online în toată țara.