Business — July 7, 2017 at 2:51 am

ELKO Grup anunta preluarea distributorului suedez Gandalf

by

DSC_1277-2ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuţia unei game largi de echipamente și soluții IT, anunţă încheierea de către ELKO Grupa AS a unui acord pentru preluarea a 85% din acţiunile Gandalf Distribution AB – unul dintre principalii distribuitori de computere şi periferice din Suedia. 

Cu peste 30 de ani de experienţă în distribuţie şi birouri de vânzări în Stockholm, Gothenburg şi Malmö, Gandalf deţine o poziţie solidă pe piaţa de distribuţie a soluţiilor de stocare şi a componentelor din Suedia şi din regiunea nordică.

“ELKO studiază de ceva timp oportunităţile de extindere geografică. Modelul de a face afaceri şi structura operaţională folosită de Gandalf sunt similare cu ale noastre şi, de aceea, avem încredere în această investiţie. Echipa Gandalf este puternic motivată și este formată din profesionişti, motiv pentru care ne aşteptăm ca procesul de integrare să decurgă uşor. Devenind parte a Grupului ELKO, Gandalf îşi va putea extinde semnificativ portofoliul de produse şi va beneficia de diverse iniţiative de dezvoltare şi de partajare a competenţelor”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO ELKO Group.

Gandalf va deveni parte a Grupului ELKO, dar pentru moment va continua să opereze sub sigla Gandalf. David Nicander va ocupa în continuare funcţia de CEO şi va rămâne acţionar minoritar al Gandalf Distribution AB.

“Gandalf şi-a dobândit succesul pe parcursul mai multor ani, alături de clienţi şi parteneri, iar astăzi am făcut un nou pas spre atingerea următorului nivel în distribuţie. Sunt mândru de această oportunitate de a deveni parte a Grupului ELKO. Această preluare va ajuta Gandalf să îşi extindă afacerile în regiunea nordică”, a declarat David Nicander, CEO Gandalf.