Securitate — July 10, 2017 at 5:09 pm

Atos lanseaza SOC, prima solutie automata de anihilare a atacurilor cibernetice

by

Tweetcard SOCAtos anunță lansarea noii soluții Prescriptive Security Operation Center (SOC). Combinat cu capabilitățile de analiză Atos Big Data și rulând pe serverele Bullion, noua soluție de securitate permite clienților să prezică amenințările cibernetice înainte ca acestea să apară. Timpii de detecție și de neutralizare sunt îmbunătățiți semnificativ în comparație cu soluțiile existente pe piață.

Atos se bazează pe activele sale existente și dovedite pentru livrarea soluției SOC. Atos Data Lake Appliance, ce rulează pe serverele Bullion, și cercetările Atos în domeniul inteligenței artificiale sunt principalele artibute ce fac ca soluția Atos SOC să fie unică.

Pentru a face față creșterii numărului de atacuri cibernetice tot mai sofisticate (precum ransomware, DDos, botnet, Advanced Persistent Threats), clienții au nevoie de soluții de securitate eficiente și constante pentru a rămâne concentrați asupra propriilor business-uri.

Analize de securitate și răspuns automat pentru a prezice riscurile și a neutraliza atacurile cibernetice

Bazată pe analiza de tip Big Data și tehnologia machine learning, și împreună cu McAfee Technlogies, soluția prescriptivă SOC învață continuu din atacurile precedente și reușește să orchestreze răspunsuri automate în timp real. Timpul de detecție poate fi redus la mai puțin de 1 minut, spre deosebire de media de 190 de zile pentru soluțiile existente în piață, iar timpul total de răspuns și de recuperare poate fi redus la câteva minute, în comparație cu câteva luni cât durează în prezent.

Soluția SOC utilizează tehnologiile McAfee Open Data Exchange Layer (Open-DXL) și Threat Defence Life Cycle pentru a spori automatizarea, orchestrarea și reactivitatea imediată a acțiunilor pentru a elimina răspunsurile de securitate manuale, fragmentate și consumatoare de timp.

O vizualizare la 360° a amenințărilor cibernetice

Cu ajutorul capabilităților prescriptive de analiză a securității, soluția analizează și corelează volume mari de date structurate și nestructurate din diferite surse (IT, OT și IoT) și monitorizează nu numai rețeaua de clienți interni, ci și rețelele sociale, deep web și dark web, pentru o examinare completă a mediului. Datele sunt transformate în informații cu ajutorul analizei deep packet, a tehnologiilor de recunoaștere a tiparelor și a detectării semnalului slab.

“Prin utilizarea tehnologiilor Big Data și supercomputing, dar și a analizelor de securitate, Atos oferă clienților săi posibilitatea de a fi cu un pas înaintea atacurilor cibernetice. Analiza detaliată a datelor și monitorizarea în timp real permit o siguranță prescriptivă unică și în mod continuu. Clienții noștri pot anticipa și neutraliza amenințările înainte ca acestea să își atingă scopul”, declară Pierre Barnabé, Chief Operating Officer, Big Data & Security la Atos.

Atos, companie responsabilă cu securitatea cibernetică a Jocurilor Olimpice de peste 20 ani, prin intermediul celor 14 centre interconectate de operațiuni de securitate (SOC) din întreaga lume, dintre care unul în Timișoara, asigură o protecție unică, actualizată 24 de ore din 24, și servicii inovative de detecție și răspuns în cazul atacurilor cibernetice.