Data Center / Storage — July 12, 2017 at 11:48 am

Fujitsu dezvoltă tehnologia de control VM care îmbunătățește densitatea de montare a rack-ului serverului

by

FUJITSUFujitsu Laboratories a dezvoltat o tehnologie de control al mașinii virtuale (VM) care îmbunătățește densitatea de montare a rack-ului pentru fiecare rack de tip datacenter. Fujitsu intenționează să integreze această tehnologie în Fujitsu Software ServerView Infrastructure Manager, software-ul de infrastructură Fujitsu Limited pentru operațiuni și management. Integrarea este planificată pentru anul fiscal 2018.

În prezent, în centrele de date, numărul de servere instalate într-un rack este limitat de puterea totală nominală a serverelor, care trebuie să fie mai mică decât alimentarea cu energie a rack-ului. Cu toate acestea, de multe ori, încărcarea serverului este scăzută, la aproximativ 10% până la 50%, iar consumul de energie pentru fiecare rack proporțional cu sarcina este de asemenea scăzut în comparație cu puterea nominală, ceea ce duce la rack-uri cu densitate redusă de montare a serverului. Pentru a crește densitatea de montare a serverului, Fujitsu a dezvoltat o tehnologie care permite plasarea eficientă a serverului prin configurarea unei partiții alcătuite din servere de rezervă din centrul de date și migrarea VM către partiția de backup bazată pe distribuția fizică și consumul de energie al mașinilor virtuale.

Cu această tehnologie, pentru rack-urile care rulează servere virtuale, centrele de date pot reduce spațiul lor de utilizare prin creșterea densității de montare. Fujitsu Laboratories a calculat că, într-un caz în care eficiența operațională a rack-ului serverului a crescut la 90%, utilizarea spațiului ar putea fi redusă cu 40%. Dat fiind faptul că numărul de servere instalate în centre de date continuă să crească, iar creșterea ulterioară este așteptată odată cu creșterea sistemelor AI și IoT, a existat o cerere de modalități de creștere a densității de montare a serverului în contextul spațiului și puterii limitate.