Agricultura&FMCG — July 17, 2017 at 10:59 am

SuperStar Com investeste in tehnologie si in parteneriatul cu RBC

by

RBCProducator si distribuitor de carne si preparate din carne din Bucovina, compania SuperStar Com a fost infiintata in anul 1993, cu capital 100% romanesc.

Experienta si traditia romaneasca, dar si noua tehnologie occidentala au fost combinate cu succes si au facut din SuperStar Com o companie care ofera partenerilor sai un portofoliu de peste 100 de preparate gustoase din carne, o retea proprie de distributie si 23 de magazine proprii in toata tara. Compania produce o gama diversificata de salamuri si carnati, specialitati din carne, precum si produse cu un grad complex de prelucrare din gama crud uscate.

Anul acesta, compania SuperStar Com a achizitionat de la RBC un feliator complet automat A650 si un sistem automat de cantarire si etichetare tip GLM E maxx 50 1T de la Bizerba.

Feliatorul complet automat A 650 feliaza produse simetrice, asimetrice, voluminoase si mai putin voluminoase intr-un mod eficient, iar modulul integrat de cantarire calculeaza greutatea unei portii sau a unei singure felii rapid si eficient. Poate fi conectat cu aplicatia Bizerba _statistics.BRAIN pentru date statistice cu privire la cantitatea feliata. In plus, procentajul de resturi ramase este mult minimalizat, iar supraincarcarea produselor scade cu aproximativ 15%. Prelucrarea este, de asemenea, imbunatatita prin posibilitatea de a felia produse cu lungimi de pana la 900 de mm.

Particularitatea echipamentului consta in tehnologia de incarcare automata a produselor si cantarire integrata, pentru portionarea si cantarirea simultana a feliilor individuale. Echipamentul detine o tehnologie avansata de cantarire individuala a feliilor. Fiecare felie se taie pentru o greutate tinta cuprinsa intre 50 si 300 g, ceea ce duce la reducerea pierderilor de produs. Pentru obtinerea produsului finit, se iau in considerare trei parametri: numarul feliilor, grosimea feliei si greutatea portiei. Feliatorul permite setarea a doi parametri, iar pe cel de-al treilea si-l calculeaza automat. Fiecare felie cade direct pe cantarul incorporat, feliatorul calculand continuu toti parametrii pentru obtinerea portiei la greutatea dorita.

Sistemul automat de cantarire si etichetare tip GLM E maxx 50 1T de la Bizerba impresioneaza prin flexibilitate, robustete si design-ul atragator. Echipamentul detine un cap de imprimare cu aer comprimat sau cu piston, care aplica eticheta pe partea superioara a produselor cu o viteza de imprimare de 250 mm/s. Alimentarea cu produse se face manual sau automat, avand o performanta de max. 50 pachete/minut (in functie de greutatea si tipul pachetelor).

Datorita gamei largi de componente hardware si software, sistemul poate fi extins pas cu pas, in conformitate cu cerintele clientului, mediul de productie si profilul de utilizator. Sistemul de cantarire si etichetare este fiabil, robust, rapid si versatil, mai ales in situatiile in care cantarirea si tehnologia de etichetare trebuie sa fie la capacitate maxima.