NEWS — July 20, 2017 at 12:32 pm

Cernelurile Epson Genesta obţin certificarea ECO PASSPORT

by

Mona LisaEpson şi subsidiarele FOR.TEX şi F.lli Robustelli, au anunţat că întreaga gama de cerneluri Genesta (acide, reactive, cu dispersare, de tip pigment şi cu dispersare prin sublimare) a obţinut certificarea ECO PASSPORT de la OEKO-TEX®.

Cernelurile bazate pe apă dezvoltate de Epson în colaborare cu FOR.TEX permit imprimarea fiabilă, precisă şi în culori rezistente, de cea mai bună calitate, pe orice tip de material textil.

Pentru a obţine certificarea ECO PASSPORT, cernelurile Genesta au trecut prin două etape de verificare stabilite de OEKO-TEX. În prima etapă substanţele chimice din compoziţie au fost verificate în raport cu lista de substanţe restricţionate OEKO-TEX, iar în a doua etapă în raport cu lista de substanţe restricţionate pentru fabricaţie, verificarea asigurând faptul că produsele certificate pot fi utilizate în producţia sustenabilă de textile ecologice, nefiind nocive pentru oameni.

Companiile de imprimare care utilizează cerneluri certificate precum Genesta se aliniază standardelor STANDARD100 ale OEKO-TEX.