Retail / Horeca — July 26, 2017 at 8:49 am

Retailul reinventat

by

Când vine vorba de comerţul cu amănuntul, totul devine o provocare. Pornind de la marginile mici, furturile din magazine sau din depozite şi până la accidentele de muncă, toate aceastea pot afecta stabilitatea unei companii. Un sistem de securitate potrivit poate controla toate aceste aspecte, dincolo de limitările unei simple securităţi perimetrale.

Axis Communications deţine în portofoliul său echipamente şi tehnologii special dezvoltate pentru retail, indiferent de mărimea afacerii. Toate soluţiile sunt scalabile, putând fi extinse odată cu creşterea cifrei de afaceri. Aceste dezvoltări vin ca urmarea a interesului tot mai mare al proprietarilor de magazine de a obţine de la angajaţi eficienţă sporită, cheltuieli operaţionale mai mici şi reducerea furturilor de marfă sau de bani.

Integrarea cu sistemele POS

1În fiecare zi, sume importante de bani dispar din terminalele POS (Point of Sales) ale magazinelor ce vând cu amănuntul, banii putând fi furaţi prin diferite metode. Pierderile majore sunt cauzate de cele mai multe ori de angajaţi. Aceste fraude interne sunt generate în principal datorită faptului că angajaţii sunt de părere că managementul nu poate detecta uşor furturile mici sau datorită faptului că discont-urile nu sunt percepute ca fiind dăunătoare. În plus, mulţi angajaţi modifică registrul de casă pentru a putea sustrage o parte din încasări.

Astfel de acţiuni sunt denumite la nivel internaţional ca excepţii POS. În mod normal, aceste excepţii sunt raportate în variate moduri de diferitele sisteme de securitate, însă de cele mai multe ori sunt generate post-eveniment. Astfel, supravegherea video poate să ofere un mare avantaj. Bazându-se pe reguli de supraveghere definite, sistemul poate înregistra în mod automat toate tranzacţiile, împreună cu alte detalii relevante precum: dată, oră, badge angajat, sumă de bani. Un astfel de sistem nu necesită prezenţa unui specialist în locaţie, fiind implementat la nivel de IP şi permiţând o analiză online în timp real şi înregistrarea unui istoric al incidentelor. Clipurile video pot fi vizualizate pe orice computer autorizat. Sistemul poate ajuta de asemenea la demontarea falselor acuzaţii. Managerii sau agenţii de securitate vor putea detecta şi face diferenţa între greşelile neintenţionate, greşelile voite şi repetate sau comportamentele suspecte. Integrarea camerelor Axis cu sistemele POS pot fi folosite astfel pentru a detecta discount-uri neautorizate, introducerea manuală de valori, procesările incorecte ale retururilor şi erori generate de folosirea incorectă a cupoanelor de reducere.

2AXIS M30 – supraveghere eficientă şi accesibilă

Una dintre seriile de camere potrivite pentru supravegherea magazinelor retail este AXIS M30. Seria este constituită din 15 modele tip dome, rezistente la acţiunile de vandalism, compacte şi cu unghiuri de vizibilitate extinse, de până la 360°. Modelele dispun de senzori începând de la 1MP la 12MP, iar unele pot fi folosite pentru supravegherea 24/7, indiferent de condiţiile de iluminare. Camerele sunt uşor de instalat şi pot fi montate pe pereţi sau tavane. Descrierea completă a seriei este disponibilă la adresa: https://www.axis.com/my/en/products/axis-m30-series