NEWS — August 17, 2017 at 3:41 am

Nokia 8: Trei premiere într-un singur dispozitiv proiectat ca vârf de gamă

by

Nokia 8 Family 1HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, a lansat modelul Nokia 8, un smartphone proiectat anume pentru creatorii de conţinut. Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale pentru smartphone-urile bazate pe sistemul Android, incluzând o colaborare iniţiată cu producătorul de optică Zeiss. Având la bază performanţa şi sistemul Android pur, precum şi cel mai avansat design de carcasă monobloc din aluminiu până în acest moment, Nokia 8 are toate elementele unui smartphone Nokia cu adevărat de vârf de gamă.

Mai puţine selfie-uri, mai multe bothie-uri: Nokia 8 introduce o premieră mondială permițând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, atât pentru fotografii, cât și pentru video. Printr-o singură atingere, această capabilitate de livestreaming oferă, pentru prima dată în lume, posibilitatea celor cărora le place să creeze şi să împărtășească amintiri speciale de a se bucura de experiențe mai intense.

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, prin care tehnologia exclusivistă folosită la Hollywood vă este accesibilă prin dispozitivul pe care îl țineți în mână. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K create chiar de dumneavoastră. Această soluţie de ultimă generaţie asigură retrăirea momentelor înregistrate la aceeaşi intensitate cu cea a celor trăite pe viu, astfel încât amintirile dumneavoastră să nu se estompeze niciodată.

Corpul monobloc subţire, de doar 4,6 mm la margini şi de doar 7,3 mm în centru, al telefonului Nokia 8 este construit cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină cu o durată de 20 de ore pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de puternica platformă mobilă Qualcomm SnapdragonTM 835 care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat asigură o performanță remarcabilă.

Mai puține selfie-uri. Mai multe #bothie-uri. Pentru tine

Orice poveste are două părți, iar caracteristica Dual-Sight a terminalului Nokia 8 este gândită să vă ajute să creați şi să împărtășiți toate experiențele în întregime. Cele două camere – frontală și principală au fost dezvoltate împreună prin folosirea opticii Zeiss care să poată asigura o experiență optimă oriunde. Astfel, cei care urmăresc crearea de conţinut își pot transmite imediat și firesc poveştile unice pe care le creează – #Bothie – către reţelele sociale folosind Dual-Sight din aplicația pentru cameră. De asemenea, fanii se pot bucura de un număr nelimitat de încărcări de materiale foto şi video pe Google Photos.

O nouă dimensiune a sunetului cu OZO Audio

Încorporând OZO Audio, Nokia 8 combină trei microfoane cu algoritmii acustici exclusivi Nokia pentru a reţine elementele audio prin intermediul sunetului surround spaţial de 360°. Împărtășiți materialele dumneavoastră video 4K cu OZO Audio oriunde – codec-urile existente permit derularea de înaltă fidelitate chiar şi pe dispozitive fără OZO Audio.

Inovaţie şi inginerie de precizie

Având la bază platforma mobilă Qualcomm® SnapdragonTM 835, Nokia 8 nu face compromisuri în privinţa performanţelor.

Nokia 8 a fost proiectat cu gândul la consumator, pentru a oferi capabilităţi unice de a captura conținut și de a împărtăși experiențe. Acest lucru a necesitat o proiectare meticuloasă atât în interiorul dispozitivului, cât și în exterior. Echipele de design, inovare şi ingineri au lucrat împreună pentru a furniza rezultate deosebite în termeni de creştere a performanţelor şi timpilor de funcţionare ai dispozitivului. Rezultatul constă într-o conductă de răcire din cupru acoperit cu grafit care disipă căldura generată de sistemul de înaltă performanţă pe întreaga lungime şi lăţime a dispozitivului. Nokia 8 operează la niveluri mai reduse de căldură generată chiar şi în cele mai solicitante situaţii.

Nokia 8 este compatibil Qualcomm Quick Charge 3.0, aceasta însemnând că, atunci când bateria este aproape în întregime descărcată, aveți la îndemână o soluție alternativă pentru a continua să vă înregistrați momentele care vă interesează.

Întotdeauna un Android pur

Smartphone-urile Nokia oferă întotdeauna o experienţă de Android pur, fără aplicaţii inutile care să încetinească performanţele dispozitivului. Și cu Nokia 8, sistemul de operare Android, combinat cu procesele noastre inovatoare de inginerie, descătuşează întregul potenţial al platformei mobile Snapdragon 835. Prin intermediul actualizărilor lunare de securitate, Nokia 8 este mereu în siguranţă. Dispozitivul este securizat prin autentificare biometrică a amprentei degetului, fapt care sporește securitatea şi face din Nokia 8 un însoţitor versatil, oricare ar fi nevoile dumneavoastră.

Accesorii

Oferim o gamă de accesorii perfect adaptate pentru stilul de viaţă activ al oricărui deţinător Nokia 8. Nokia 8 funcţionează perfect cu Nokia Active Wireless Headset – o cască premium uşoară, protejată contra apei, a transpiraţiei şi a prafului. Construită din aluminiu pentru o potrivire perfectă, această cască se bucură de un design elegant în formă de diamant. Portofoliul complet de accesorii pentru telefoanele Nokia include un set de căşti, difuzoare portabile, încărcătoare de maşină şi protectoare de ecran.

Disponibilitate

Nokia 8 va fi disponibil în patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue şi Steel, şi va fi disponibil la un preţ mediu global de vânzare cu amănuntul de 599 euro, lansarea pe piață fiind programată pe tot parcursul lunii septembrie.

Specificaţii tehnice pentru Nokia 8 (2)

  • Reţele:
    • GSM: 850/900/1800/1900
    • WCDMA: 1, 2, 5, 8
    • TDS-CDMA: 34, 39
    • LTE:1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41
  • Viteza reţelei: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL
  • Disponibil în variante single SIM şi dual SIM
  • OS: Android Nougat 7.1.1
  • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform
    • MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm® Kryo™ + 4* 1.8GHz Kryo)
  • RAM: 4GB
  • Capacitate de stocare: Memorie internă de 64GB(3) cu slot extern pentru card MicroSD (suportă până la 256 GB)
  • Factor de formă: Splashproof IP54 touch monobloc cu chei capacitive de sistem
  • Ecran: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, 700nts luminozitate ecran, Corning® Gorilla® Glass 5, 2.5D Glass
  • Cameră cu optică ZEISS:
    • Camera principală: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono), 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IR range finder, dual tone flash
    • Camera frontală: 13MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4˚, display flash
  • Conectivitate şi senzori: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5mm headphone jack, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru, e-busolă, giroscop, senzor de amprentă digitală, senzor Hall, barometru, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
  • Baterie: Baterie integrată de 3090 mAh (4) cu Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 compatibilă (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
  • Audio: MP3,M4A, AAC,OGG,WAV,AMR,AWB(AMR-WB),FLAC,MIDI(MID,MIDI,XMF, MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA)
  • Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
  • Dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (camera bump 0.4mm)
  • Greutate: 160g