IoT powered by ALLIED TELESIS — August 30, 2017 at 8:26 am

Noua soluție IoT bazată pe cloud-ul K5 și Smart Sensing de la Spitalul Slingeland monitorizează continuu pacienții

by

Smart SensingFujitsu oferă o soluție Smart Sensing, prin care starea de sănătate a pacienților poate fi monitorizată non stop, 24/7, asigurând experților din domeniul medical luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Spitalul Slingeland este situat în Doetinchem, Olanda. Este un spital general de dimensiuni medii, cu 350 de paturi și 1.600 de angajați. Conducerea spitalului Slingeland intenționează să construiască un nou spital în Doetinchem în următorii trei ani. În acest context, Spitalul Slingeland a vrut să înțeleagă cum să adopte cel mai bine tehnologia de monitorizare în timp real, pentru a sprijini personalul său medical cu informații în timp real despre semnele vitale ale pacienților. Tehnologia trebuie să ofere personalului medical informații despre performanțele vitale ale pacienților, care să asigure luarea deciziilor medicale informate și să ajute la oferirea unei îngrijiri de calitate superioară. Un set bogat de senzori oferă personalului medical informații în timp real cu privire la semnele vitale ale pacienților, utilizând o combinație de senzori ambientali și montați pe corp.

În cadrul programului Clinic Sensing, Fujitsu și spitalul Slingeland au creat o tehnologie inovatoare de senzori pentru a capta non stop situația pacienților, permițând asistenților medicali să monitorizeze de la distanță condiția acestora, reducând nevoia de vizite în saloane, ajutând la adaptarea tratamentelor pentru nevoile fiecărui pacient în parte, dar și îmbunătățind astfel experiența pacienților. Avantajele implementării sistemului sunt printre cele mai bune, începând cu monitorizarea continuă a semnelor vitale ale pacienților și disponibilitatea în timp real a stării pacienților pe dispozitivele mobile sau îmbunătățirea satisfacției personalului prin reducerea măsurătorilor manuale, permițând mai mult timp pentru îngrijirea normală a pacienților. De asemenea, implementarea tehnologiei permite experților din domeniul medical să ia decizii informate cu privire la tratamentele aplicate fiecărui pacient în parte. Mai mult, tehnologia ajută și la detectarea problemelor de performanță în timpul îngrijirii pacienților.

Începând din septembrie 2016, faza 1 a Smart Sensing a implementat tehnologia senzorilor, co-creată între Spitalul Slingeland și Fujitsu. Senzorii captează performanța pacientului, permițând asistenților medicali să monitorizeze de la distanță condițiile și să reducă nevoia de vizite la salon. Această fază a durat până în aprilie 2017, cu intenția de a face ca senzorii să poată fi puși la dispoziția altor departamente din cadrul Spitalului Slingeland. Faza 2 este începută în iulie 2017 și se concentrează pe monitorizarea semnelor vitale ale altor grupuri de pacienți din cadrul altor departamente, precum și utilizarea senzorilor de mișcare pentru monitorizarea și informarea planurilor de îngrijire pentru pacienții cu AVC.

Pentru a prezenta informații clinicienilor, Fujitsu colaborează cu VitalinQ, o companie olandeză specializată în soluții medicale. Toate datele colectate sunt returnate personalului medical prin intermediul aplicației VitalinQ’s Lifestyle Guidance. În același mod, datele colectate pot fi partajate cu sistemele ECD și SIS ale Spitalului Slingeland.