Networking — September 1, 2017 at 7:25 am

Allied Telesis anunţă seria UMC de media convertoare adaptabile Fast Ethernet şi Gigabit USB

by

umc-st_angle_reduced_1200pxAvând cabluri USB-C şi USB-A incluse în fiecare unitate, noile convertoare media UMC cu factor de formă mic furnizează soluţii de conectivitate prin cablu pentru PC-urile de generaţie nouă şi sunt compatibile cu dispozitivele mai vechi.

Allied Telesis, furnizor de top de produse hardware şi software care permit clienţilor să construiască soluţii de schimb de date securizate, bogate în caracteristici şi scalabile, a lansat media convertoarele Allied Telesis UMC200 şi UMC2000 USB-către-fibră. Cum laptop-urile, notebook-urile şi tabletele actuale oferă mai puţine opţiuni de porturi şi conectivitate, ataşarea acestor dispozitive direct la reţelele prin fibră poate însemna o problemă – media convertoarele echipate cu USB-A nu vor fi compatibile cu noile dispozitive echipate USB-C.

O soluţie simplă pentru această problemă de conectivitate USB-către-fibră este de a include conexiunile USB-C şi USB-A în media convertoare, astfel furnizându-se conectivitate modernă şi compatibilitate cu echipamente mai vechi.

Seria UMC200/2000 oferă patru modele de convertoare, fiecare putându-se conecta la un segment de fibră prin folosirea fie a unui port USB-A, fie a unuia USB-C:

Model Port 1 Port 2
UMC200/SC USB-A sau -C 100SX/SC
UMC200/ST USB-A sau -C 100SX/ST
UMC2000/SC USB-A sau -C 1000SX/SC
UMC2000/LC USB-A sau -C 1000SX/LC

 

Fiecare convertor incorporează un port USB-C şi un port de fibră optică cu un conector SC, ST sau LC connector. Portul USB-C este conectat la dispozitiv folosind oricare din cablurile de conectare USB-A sau USB-C incluse. Suportul pentru specificaţiile IEEE 802.1Q pentru Virtual LANs (VLANs) le face perfecte pentru reţelele moderne actuale, unde se cere nivel zero de pierdere pachete date.

“De 30 de ani dezvoltăm soluţii inteligente, fiabile şi eficiente din punct de vedere costuri pentru chestiuni legate de conectivitatea zilnică la reţea. Noua noastră serie UMC demonstrează clar faptul că noi înţelegem cu adevărat care sunt nevoile utilizatorilor reţelelor actuale,” a spus James Mustarde, Vice President of Marketing la Allied Telesis.