Networking — September 4, 2017 at 1:45 pm

Divizia Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz, iniţiatoare a măsurătorilor de teren NB-IoT

by

47877_07Departamentul Mobile Network Testing al Rohde & Schwarz deschide noi căi în domeniul NB-IoT oferind cea mai precisă soluţie de măsurători de acoperire pentru tehnologia LTE/NB-IoT: prin realizarea unui upgrade de software, pachetul SW pentru drive test R&S ROMES  va putea realiza măsurători de acoperire NB-IoT  folosind Scanerele R&S TSMx.

Internetul lucrurilor” (IoT) ne invită într-un viitor în care o multitudine de dispozitive sunt conectate la internet dar și intre ele. Reţelele actuale LTE sunt optimizate pentru transferuri mari de date pentru aplicaţii multimedia, transferuri ce necesită lăţimi mari de bandă. Rețelele pentru aplicațiile IoT vor fi însă optimizate pentru cea mai mare disponibilitate (inclusiv în interiorul clădirilor) și cel mai mic consum de energie. Pentru diferitele aplicații NB-IoT, este necesară o bună acoperire a rețelei pentru a asigura o conexiune corespunzătoare NB-IoT. Spre deosebire de ființele umane, contoarele inteligente  instalate în subsoluri nu îsi pot schimba poziţia pentru a capta semnalul cât mai bine.

Departamentul Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz oferă un nou produs pentru măsurători de acoperire NB-IoT. Noua soluție se bazează pe pachetul software de drive test R&S ROMES pentru măsurarea calităţii rețelei cu ajutorul scanerelor și dispozitivelor de test mobile pentru toate tehnologiile de comunicaţii mobile. În combinație cu scanerele R&S TSMW, R&S TSMA și R&S TSME, pachetul software de drive test R&S ROMES oferă  prima soluţie pentru măsurători de acoperire care măsoară acoperirea rețelei NB-IoT.

Interfața radio NB-IoT este mai puțin complexă decât vechiul LTE, astfel echipamentele utilizate sunt mai puțin costisitoare (Cat-NB1). NB-IoT este un mod de acces semi-duplex, ceea ce înseamnă că echipamentul pentru NB-IoT utilizat poate doar să recepționeze sau să transmită; el neputând să efectueze ambele operaţiuni simultan. O altă diferență între echipamentele pentru NB-IoT și cele pentru LTE priveşte reselecţia celulelor: echipamentul pentru NB-IoT realizează acest mecanism doar în modul idle.  Acest lucru afectează capacitatea echipamentului NB-IoT de a realiza măsurători continue şi precise de acoperire RF.

Prin urmare, utilizarea unui scaner este singura soluție viabilă pentru obţinerea unor rezultate exacte de măsuratori. Spre deosebire de testarea cu echipamente NB-IoT, testarea bazată pe scaner este pasivă și captează datele de măsurare direct de la interfața RF din aer,  incluzând nivelele de putere la recepţie și raportul dintre purtătoare şi semnalul de interferenţă şi de zgomot (CINR).

Hanspeter Bobst, vicepreședinte al Departamentului Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz și CEO al SwissQual AG, o companie deţinută de Rohde & Schwarz, spune: “Cu prima soluție din lume de măsurare a acoperirii LTE / NB-IoT, bazată pe echipamente software și hardware binecunoscute în domeniu , Departamentul Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz continuă să-și consolideze poziția de lider tehnologic în testarea rețelelor mobile. Pentru toți clienții noștri, asigurăm protecţia investiţiei doar printr-o simplă actualizare software la NB-IoT”.

Soluţia de măsurare a acoperirii NB-IoT cu ajutorul scanerelor R&S ROMES și TSMx este una dintre cele mai recente soluţii lansate de Departamentul Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz.

Departamentul Mobile Network Testing de la Rohde & Schwarz a realizat şi demonstrat posibilitatea verificării interconectării dispozitivelor/reţelelor prin conectarea echipamentului terminal NB-IoT la R&S ROMES. În afară de testele de RF, prin utilizarea acestei soluţii de măsura se pot obţine şi alte informaţii suplimentare, cum ar fi latența pe downlink și uplink, viteza datelor precum și informaţii  despre comportamentul protocolului.

Pentru mai multe informații despre soluțiile de testare a rețelelor mobile pentru operatorii de reţea, furnizorii de infrastructură, furnizorii de servicii de testare, organizaţiile de reglemenare, vizitați http:www.mobile-network-testing.com si blogul https://blog.mobile-network-testing.com.

 

Rohde & Schwarz Romania S.R.L.

Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,

Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46

Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com