Servicii IT — September 11, 2017 at 1:18 pm

Antreprenorii din tara vor primi consultanta intensiva in online

by

Zitec și Google inițiază un program intensiv de consultanță practică în online destinat companiilor mici și mijlocii din țară. Obiectivul întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România este codaşă în rândul ţărilor UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei.

Astfel, antreprenori din orașe ca București, Brașov, Iași și Constanța vor avea acces la educaţie introductivă în domeniul digital. Cei din București și Iași sunt primii care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi. În perioada următoare vor fi demarate activități similare în Brașov, Constanța, dar și în alte hub-uri regionale localizate în alte orașe din țară.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital.

untitledÎn clasamentul DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017, România se află pe ultimul loc între cele 28 de state membre UE. Deşi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză, iar adoptarea de către consumatori a serviciilor mobile în bandă largă se accelerează, rata de digitalizare a economiei româneşti, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.

Potrivit datelor DESI, la nivel de digitalizare, România se află în spatele unor țări din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.