NEWS — September 12, 2017 at 8:44 am

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse OPTEX

by
Logo ELKO
Logo ELKO

Distribuitorul ELKO Romania a semnat parteneriatul de distribuţie cu OPTEX, dezvoltator de senzori de detecţie.

Cu ocazia semnării noului contract, ELKO Romania a devenit distribuitor oficial al senzorilor PIR de exterior şi de interior, urmând ca modelele să fie incluse treptat în ofertele companiei. Printre alte produse OPTEX care se află în portofoliul ELKO se numără barierele IR, senzorii laser și senzorii de vibrație.

Senzorii OPTEX completează sistemele de securitate bazate pe camere de supraveghere de reţea sau senzori de mişcare tradiţionali. Disponibilitatea senzorilor OPTEX prin distribuția ELKO va fi completată de o serie de evenimente tehnice și comerciale pe teme care au în vedere valorificarea optimă a soluțiilor de siguranță ce includ senzorii.

Aplicabilitatea extinsă a senzorilor OPTEX permite folosirea lor în sisteme de securitate complexe, un domeniu fiind cel industrial, sau integrați în sisteme de siguranță care cuprind atât elemente  pentru interior, cât şi pentru exterior. În funcţie de scenariul de securitate, produsele OPTEX pot fi conectate la diferite alte sisteme adiacente, clienţii putând apela la modele ce permit o detecţie ce porneşte de la 60m şi ajunge la 200m”, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE Optex.

Unul dintre senzorii comercializaţi de ELKO Romania este şi modelul fotoelectric SL-650QN. Acesta poate să detecteze obiecte sau persoane aflate în mişcare de la o distanţă de 200m, prin folosirea unei unde IR şi a unui receptor. Senzorul poate activa în mod automat funcţia PTZ a camerei de supraveghere sau uşile de acces inteligente. Are o rată de acurateţe de 95%,  având astfel capacitatea de a reduce numărul de alarme false cauzate de păsări sau vegetaţie.

Senzorii OPTEX vor putea fi în curând comandați direct din stocul de produse ELKO Romania.