Hardware — September 13, 2017 at 8:17 am

Noile staţii de lucru Fujitsu duc performanţele şi securitatea la un nou nivel

by

Compania de tehnologie a lansat recent trei staţii inovatoare de lucru în cadrul portofoliului de produse Celsius. Proiectate ca să furnizeze performanţe la un nivel superior, precum şi capabilităţi extinse de vizualizare şi personalizare, noile modele Celsius sunt dotate cu progrese tehnologice importante în termeni de raport dimensiune-putere şi securitate. În plus, noile modele includ singura staţie de mobilă de lucru din cadrul industriei care oferă autentificare biometrică de înaltă securitate, pe lângă cel mai mic microtower de mare performanţă cu volum de doar 2 litri.

Experienţa acumulată de industria de profil arată că staţiile de lucru reprezintă instrumentele alese de creatori, inovatori şi profesioniştii din domenii vizuale. Motivul rezidă în abilitatea superioară a acestor produse de a gestiona sarcini vizuale complexe faţă de PC-urile sau notebook-urile standard. În cazul noilor produse de la Fujitsu, elementele vizuale puternice sunt furnizate de cardurile grafice profesioniste NVIDIA Quadro şi procesoarele Intel Workstation Xeon, iar posibilităţile de expansiune şi fiabilitatea le fac alegerea prioritară pentru ingineri, arhitecţi şi creatori de conţinut din toate industriile.

fujitsu celsius h770Având dimensiunea de doar 39,6 centimetri, staţia mobilă de lucru Celsius H770 reprezintă, conform producătorului, cea mai securizată staţie de lucru disponibilă la ora actuală pe piaţă graţie capabilităţii de autentificare biometrică oferite de tehnologia de autentificare non-intrusivă şi contactless PalmSecure de la Fujitsu. Produsul este dotat cu cea mai nouă familie de procesoare E3-1500M v6 de la Intel şi cel mai nou card grafic NVIDIA Quadro, şi incorporează un replicator de port compatibil cu şapte modele de notebook-uri Fujitsu Lifebook, ceea ce face staţia ideală pentru medii de tip shared desk.

W-DK37219Împrospătată după lansarea oficială petrecută cu ceva timp în urmă, noua staţie de lucru Celsius J550/2 continuă să fie staţia cu factor de formă mic cu cele mai bune performanţe din industrie, graţie suportului pentru carduri grafice până la nivelul NVIDIA Quadro P2000. În ciuda volumului compact de 10 litri, staţia poate suporta un număr de până la 11 monitoare. Trei dintre aceste ecrane sunt alimentate de cardul grafic on-board HD Graphics P530 de la Intel, iar alte opt sunt alimentate de două carduri grafice NVIDIA Quadro P600. Această capabilitate face staţia ideală pentru scenarii multi-ecran din camerele de control, zone de supraveghere şi trading simultan, pe lângă scenariile tradiţionale de lucru 2D şi 3D.

CELSIUS W570Trio-ul de produse noi este completat de staţia desktop Celsius W570, care stabileşte noi standarde în termeni de performanţe livrate într-un model de economisire a spaţiului fizic. Cu aproape 30% mai mic decât predecesoarea sa, noua staţie de lucru oferă aceleaşi performanţe dintr-o structură microtower de 21 de litri. Modelul standard W570 este proiectat să utilizeze nivele extrem de joase de energie (280W), în vreme ce opţiunea W570 power+ cable-free oferă posibilităţi mari de extensie şi poate fi întărită cu până la trei module NVMe PCIe M.2 pentru capabilităţi de citire şi scriere ultrarapide. Printre alte inovaţii aduse modelului se numără conectarea la rece, care permite adăugarea facilă de dispozitive de stocare date în partea frontală a dispozitivului. Proiectat pentru viitor, produsul furnizează o experienţă profesionistă 3D de realitate virtuală graţie cardului grafic profesional NVIDIA Quadro P4000.

Thomas Bretthauer, Director Global Product Management Workstations la Fujitsu, declară: “Companiile, în special cele care folosesc CAD, precum şi industriile precum arhitectura, ingineria şi construcţiile, îşi accelerează procesele de adoptare a mediilor 3D şi de realitate virtuală. Capacitatea de vizualizare produse şi scenarii de producţie le permite profesioniştilor să îmbunătăţească ciclurile de vânzări şi dezvoltare, precum şi să genereze experienţe noi de vânzări şi marketing în cadrul showroom-urilor sau la diverse evenimente. Fujitsu şi-a folosit la crearea acestor noi staţii de lucru Celsius întreaga experienţă acumulată în cei 26 de ani de proiectare şi construcţie staţii de lucru. Rezultatul este reprezentat de nivele ridicate de performanţe şi fiabilitate pentru profesionişti, dar şi într-un grad ridicat de securitate.”