NEWS — September 18, 2017 at 8:58 am

Primul ELECTRIC HUB amplasat în Brașov

by

Seria electricienilor_1A cincea săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Proiectul lor final a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB multifuncțional, care a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov.

În săptămâna petrecută în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, in perioada 27 august – 2 septembrie, viitorii electricieni au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală – învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică.

Proiectul lor de absolvire a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB ce are ca scop utilitatea comunitară, ideea de a oferi pentru a primi și de a fi un element inspirațional pentru ceilalți. Mentorii, Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti au gândit împreună cu cei 59 de elevi un proiect care să conțină o componentă electrică, specifică meseriei lor – energie regenerabilă, iluminat, prize, panoul led dar și alte caracteristici precum multidisciplinaritate, conștientizare, sustenabilitate, energie verde, mobilitate și rezistență la apă.

Elevii au lucrat timp de 3 zilei la realizarea ELECTRIC HUB-ului care va funcționa cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare și un panou interactiv de informare.