Data Center / Storage — September 18, 2017 at 9:09 am

Primul data center dedicat proiectelor de big data

by

Bigstep_datacenter1Bigstep, furnizorul global de servicii de cloud și big data, se extinde în regiune, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe piețele din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii, în sfera serviciilor de big data și infrastructuri de înaltă performanță. Noul data center din România este parte a unei investiții totale de peste 1 milion de euro.

Bigstep oferă clienților posibilitatea de a-și stoca datele local și vine în întâmpinarea companiilor care trebuie să respecte norme legislative ce impun stocarea și prelucrarea datelor în interiorul granițelor, asigurând în același timp latență minimă.

Bigstep Metal Cloud operează cu infrastructură fizică (bare-metal) și nu virtuală, oferind același nivel de flexibilitate și scalabilitate, dar și performanță consistentă și securitate.

Clienții din România vor putea, din aceeași interfață, să contracteze servicii din alte puncte de prezență, cum ar fi cele din Londra sau Chicago, pentru a construi infrastructuri redundante și cât mai aproape de utilizatorii finali. De asemenea, prin intermediul aceleiași interfețe, utilizatori internaționali vor putea deservi mai bine piața din Europa de Est.

Utilizatorii își doresc baze de date ca serviciu, object storage, rețele private complexe cu DMZ și VPN, autoscalare și își doresc că totul să fie disponibil acum, on-demand, online și fără a-și asuma ceva pe termen lung, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering & Head of Product al Bigstep.