Agricultura&FMCG — September 18, 2017 at 8:13 am

Sistemul SliceCheck pentru inspectia produselor feliate

by

SliceCheckSistemul SliceCheck de la Bizerba ofera o mare acuratete in procesul de controlul al produselor feliate, inainte ca acestea sa fie ambalate. Sistemul pentru inspectia produselor feliate detecteaza in timp real potentialele erori din cauze mecanice si defectele vizuale ale produsului, inclusiv marginile rupte, orificii sau orientarea gresita a produsului si respinge produsele cu probleme in timp util, economisind astfel materiale si costuri.

In urma procesului de taiere, sistemul SliceCheck verifica fiecare set de produse pentru a fi conforme in ceea ce priveste forma, dimensiunea, pozitia si compozitia. Defectele incluzand falduri, fisuri si imperfectiuni determina evacuarea produsului din proces inainte de a intra in etapa de ambalare. In functie de produs, sistemul de inspectie verifica si masoara aspectul produsului in ceea ce priveste continutul de grasime, petele de sange si schimbarea aspectului produsului. Astfel, calitatea produsului poate fi asigurata inainte de procesul de ambalare.

Productivitatea echipamentului se reflecta in monitorizarea continua si ajustarea parametrilor in timpul felierii, precum si in aranjarea/ orientarea corecta a produsului. Oferind informatii detaliate despre aspectul produsului, continutul de grasimi si completarea fiecarui pachet de produse, sistemul creeaza o baza de date care poate fi utilizata pentru a analiza si optimiza procesul de taiere. Procesul de trasabilitate este, de asemenea, activat prin arhivarea imaginilor si a datelor de productie.

SliceCheck detecteaza, de asemenea, inaltimea si orientarea intregului pachet de produse, permitand astfel o plasare precisa in ambalaj. Acest lucru evita defectele de produs, cum ar fi incluziuni de materiale/obiecte in pachetul sigilat sau portiuni nesigilate. Controlul calitatii fara contact uman imbunatateste, de asemenea, conditiile de igiena ale intregii operatiuni prin reducerea riscului de contaminare cauzat de interventia umana.

Verificand pana la 100 de stive de pe banda pe minut, sistemul poate fi conectat direct la software-ul de monitorizare existent sau la sistemul ERP intern al companiei. Verificarea sincrona pe doua benzi paralele sau verificarea asincrona pe mai multe benzi este la fel de posibila.