Business — September 28, 2017 at 6:41 am

Tech Data își întărește poziția în România

by

Compania lansează o marcă unificată pe toate piețele: Connecting the World with the Power of TechnologyTM (Conectând lumea prin puterea tehnologiei).

Tech Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa, își întărește poziția în România, în urma achiziţiei Avnet Technology Solutions. Compania, care acoperă la nivel global 100 de țări, distribuie cca 150.000 de produse de la peste 600 de furnizori și are peste 115.000 de clienţi de tip business, lansează o marcă unificată pe toate piețele, oferind partenerilor de distribuție un portofoliu complet și neegalat de produse, soluții și servicii.

Tehnologia evoluează mai rapid ca niciodată, iar piața descoperă noi moduri de livrare și consum. Tech Data prin noua organizatie, atât din punct de vedere operațional cât și al resurselor umane specializate, este pregatită să răspundă noilor cerințe tehnologice și de business și să ofere valoare tuturor partenerilor săi. Compania este conectată la tendințele tehnologice globale, la toate canalele de distribuție și acumulează constant know-how și experiență.

Pentru a menţine eficiența activităţii și a păstra calitatea serviciilor livrate, Tech Data a împărţit portofoliul în două categorii majore:
Endpoint Solutions, care include PC-uri, telefoane mobile și accesorii, imprimante, periferice, consumabile, software și electronice de larg consum.
Advanced Solutions, care include cu precădere tehnologii pentru DataCenter, cum ar fi: stocare, rețelistică, servere, aplicații complexe și infrastructură convergentă/hiper-convergentă. Acest portofoliu integrează, de asemenea, și tehnologii de generație nouă: cloud, IoT, mobilitate, securitate și analytics.

Cele două direcţii vor fi gestionate unitar, iar activitatea locală a Tech Data va fi coordonată de Paul Micheș, Country General Manager.

Paul Miches„Tech Data își consolidează poziția în România, iar partenerii noștri de distribuţie vor simţi în timp scurt anvergura noii companii. Pe piaţa locală, portofoliul de Advanced Solutions, preluat de la Avnet Technology Solutions este matur, cu o viabilitate dovedită de creșterea organică din ultimii zece ani. Am crescut anual cu 30-40% și am câștigat o poziţie respectată oferind cel mai vast portofoliul pe segmentul DataCenter și colaborând cu cei mai importanţi System Integrators din piață. În etapa următoare, mulţumită expertizei deţinute de Tech Data în zona de Endpoint Solutions, vom investi în dezvoltarea acestei linii de business. Obiectivul nostru este să oferim cele mai bune soluții, atât din zona produselor de tip client, cât și a soluțiilor complexe pentru DataCentere, care să ajute partenerii să conecteze lumea prin puterea tehnologiei,” afirmă Paul Micheș, Country General Manager pentru Tech Data România.

În portofoliul pe care noua companie Tech Data îl distribuie în România se află furnizori precum Dell EMC, IBM, Lenovo, Check Point, VMware, Veeam Software, Oracle în categoria Advanced Solution Solutions, precum și Autodesk, Adobe și Corel la categoria Endpoint Solutions. De asemenea, compania va adăuga în portofoliu produse și servicii Microsoft, prin semnarea unui nou contract de distribuție.

Pentru susţinerea partenerilor locali, în România activează și Tech Data Academy, un centru acreditat de training pe multiple tehnologii: IBM, VMware, Veeam Technology, CheckPoint etc. Cursurile sunt susţinute de traineri interni certificaţi, lideri tehnologici cu un nivel ridicat de expertiză și experienţă practică.

Tech Data România oferă beneficiul unui singur punct de contact pentru întreaga distribuţie IT, ceea ce reduce costurile operaţionale și scade timpul de livrare. Partenerii au la dispoziţie echipe de suport cu un nivel ridicat de expertiză și pot livra soluţii complexe, pe tehnologii de generație nouă, cu un efort investiţional minim. Astfel, vor putea crește calitatea și complexitatea proiectelor, fără investiţii în competenţe și resurse proprii. Tech Data devine un link vital între furnizorii majori de tehnologie și partenerii de distribuție care livrează aceste soluţii către piaţa locală, în conformitate cu marca globală: „Conectam lumea prin puterea tehnologiei”.