EDUCATIE / JOB — October 2, 2017 at 5:45 pm

Caravana #SuperCoders porneste la drum prin orasele din Romania

by

SuperCodersOrange România anunță startul ediției a cincea a #SuperCoders, proiect ce își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații. Anul acesta, #SuperCoders va avea trei componente: Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition şi SuperCoders Online Academy. Pe 11 octombrie caravana porneşte la drum în 10 orașe, unde peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 10-13 ani sunt așteptați la cursurile gratuite de coding. Luna noiembrie va fi dedicată concursului național SuperCoders Coding Competition, accesibil oricărui copil care are noțiuni minime de programare prin joc. În cadrul concursului vor fi selectați 50 de câștigători care vor intra gratuit în SuperCoders Online Academy, pentru a-și aprofunda cunoștințele de codare.

 România se află pe ultimul loc privind competențele digitale din statele UE, conform raportului Europe’s Digital Progress Report (EDPR) din 2017. Doar 28% dintre români au niveluri superioare celui de bază în ceea ce privește competențele digitale, comparativ cu 56% la nivelul UE. Programul #SuperCoders este o iniţiativă de educare a tinerei generaţii și își propune să-i ajute pe copii să îşi dezvolte competenţe digitale necesare atât în activitatea lor din prezent, cât şi pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de cunoştinţe.

Prin inițierea în programare, #SuperCoders, dezvoltat de Orange împreună cu echipa Simplon România, le permite copiilor cu vârste între 10 și 13 ani să descopere, în mod simplu, logic și distractiv universul digital, sub bagheta trainerilor dedicaţi.

Anul acesta, caravana #SuperCoders îi așteaptă pe cei mici în următoarele orașe:

  • Iași – 11 octombrie
  • Focșani – 13 octombrie
  • Brașov – 16 octombrie
  • Sibiu – 17 octombrie
  • Alba Iulia – 20 octombrie
  • Constanța – 23 octombrie
  • Brăila – 25 octombrie
  • Galați – 26 octombrie
  • Craiova – 30 ocotmbrie
  • Târgu Jiu – 31 octombrie

Copiii cu vârste între 10 și 13 ani sunt invitați să ia parte la atelierele introductive de programare ce durează 3 ore. În acest timp, cei mici vor descoperi limbajul de programare SCRATCH, care îi va ajuta să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag & drop.

Înscrierile se fac pe site-ul orange.ro.

După etapa de învăţare, proiectul SuperCoders continuă cu faza a doua, SuperCoders Coding Competition – un concurs național desfășurat în noiembrie, în care toți copiii din România vor fi provocați să își dezvolte propria aplicație într-o competiție pe platformele Scratch și code.org. Juriul, regulamentul şi alte detalii vor fi disponibile începând cu luna noiembrie pe orange.ro.

În urma concursului, un juriu de specialitate va selecta 50 de câștigători care vor avea posibilitatea de a participa la următorul modul de învățare, SuperCoders Online Academy. Acesta va fi un curs  în care copiii vor învăța limbajului Python pe măsură ce vor parcurge cele 30 de ore interactive. Participanții vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch la programarea bazată pe text.