EDUCATIE / JOB — October 5, 2017 at 1:09 pm

Copii invata programare si robotica in cadrul atelierelor CoderDojo București Nord

by

CoderDojo Bucuresti Nord 1230 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani s-au înscris în acest an la atelierele de programare și de robotică CoderDojo București Nord. Atelierele se vor desfășura, fiind împărțite, în funcție de tematică, în:  Algoritmică, Arduino, Java Minecraft, Khan, Scratch, ultimele două tipuri de workshop-uri fiind atât pentru începători, cât și pentru avansați.

În acest an, numărul tinerilor interesați aproape s-a dublat față de cel din anul școlar 2016-2017, aproximativ 130 de copii când au participat la aceste ateliere.

Copiii și tinerii înscriși vor fi coordonați pe întreaga durată a sesiunilor de către 22 de mentori voluntari – experți în programare, părinți care dețin cunoștințe din această zonă sau foști elevi ai primelor ateliere de CoderDojo București Nord.

CoderDojo este o mișcare internațională inițiată în Irlanda în anul 2011, cu scopul de a oferi copiilor un context în care să poată învăța programare într-un mediu deschis, informal, prin sesiuni regulate, toate având loc în afara programelor școlare.

Detalii suplimentare pot fi găsite, accesând  www.coderdojo.ro. Persoanele interesate să devină mentori voluntari CoderDojo pot afla mai multe aici.