Internet/Telecom — October 12, 2017 at 8:00 am

Adevarul despre dating-ul online

by

Tinder_in_spaceÎn ciuda faptului că aproximativ una din trei persoane folosesc servicii și aplicații online de dating, nu toată lumea se bucură de experiențe pozitive. Mulți au întâlnit informații și fotografii false, link-uri cu malware, escroci care încercau să obțină informații de la ei sau persoane care mințeau în legătură cu așteptările lor de la o relație.

Cei care sunt în căutarea sufletului pereche pe platforme de dating online precum Tinder, Bumble, OK Cupid, Badoo și altele sunt în minoritate, doar 11% dintre ei folosind platformele de online dating ca să își găsească un partener de căsătorie. De cealaltă parte, aproape jumătate (48%) dintre utilizatorii platformelor de dating online o fac pentru amuzament, iar 13% dintre ei sunt, pur și simplu, în căutare de sex.

Lumea dating-ului online este, de asemenea, plină de informații false – un aspect care ar putea să creeze și mai multe probleme celor care sunt în căutarea iubirii. Peste jumătate dintre respondenți (57%) au recunoscut că au mințit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viața reală sau chiar pentru a încerca să își demaște partenerii infideli.

Răspândirea datelor false este o nemulțumire majoră pentru persoanele care utilizează serviciile de dating online, una din cinci persoane (19%) spunând că a renunțat la dating online din cauza pozelor false, iar una din zece renunță din cauza așteptărilor false (12%) și a informațiilor lipsite de onestitate privind implicarea într-o altă relație (11%). Interesant – și ironic – este faptul că descoperirea unor informații false este un motiv și mai mare de nemulțumire pentru escroci decât pentru utilizatorii onești.

Dezamăgiți de informațiile false, oamenii din întreaga lume au renunțat să folosească serviciile de dating online și din cauza amenințărilor la adresa securității. Unul din zece utilizatori spune că a avut de-a face cu infractori care au încercat să obțină informații personale sau financiare sau i-au fost trimise link-uri periculoase sau malware care infectează dispozitivele. Atunci când vine vorba despre confruntarea cu astfel de amenințări, este mai probabil ca celor lipsiți de onestitate în mediul online să le fie compromisă securitatea online – de exemplu, 16% dintre cei care furnizează informații false au avut dispozitivele infectate cu malware, spyware sau ransomware prin intermediul unei platforme de dating online, comparativ cu doar 5% dintre cei care nu furnizează informații false.