Evenimente — October 12, 2017 at 9:08 am

Axis participă la Smart City Expo 2017

by

Spanish Square aerial view in Barcelona, Spain at night. This is the famous place with traffic light trails, fountain and Venetian towers, and National museum at the background. Blue sky

Odată ce creşte dimensiunea oraşelor cresc şi provocările cu care se confruntă cetăţenii şi companiile. Procesul de urbanizare implică anumite module de securitate şi siguranţă, fiind nevoie de o infrastructură bine pusă la punct.

Axis Communications pune accent deosebit pe iniţiativa Oraş Inteligent, fiind una dintre companiile promotoare ale acestui concept. Astfel, pentru a demonstra cum tehnologia poate ajuta în realizarea acestui obiectiv, Axis Communications anunţă prezenţa la evenimentul Smart City World Expo, ce va avea loc în perioada 14-16 noiembrie, în Barcelona.
Oraşele inteligente folosesc camere de supraveghere, senzori, sau alte tehnologii conectate pentru a creşte viabilitatea şi pentru a îmbunătăţi managementul activelor oraşului. O parte importantă a conceptului de oraş inteligent se referă la componenta de securitate, autorităţile fiind nevoite să găsească soluţii pentru a reduce rata de infracţiuni şi pentru a oferi cetăţenilor un nivel de siguranţă sporit. În calitate de lider de piaţă al industriei de supraveghere video, Axis are rolul de a ajuta oraşele în acest proces de transformare.

Siguranţa este considerată principala componentă a Oraşului Inteligent. Soluţiile Axis au un raport calitate preţ optim, oferind un ROI clar prin transformarea imaginilor video în adevărate instrumente criminalistice. Prin folosirea camerelor Axis şi cu ajutorul expertizei lanțului de parteneri, autorităţile pot să detecteze în mod automat orice potenţial incident şi pot gestiona situaţiile exact atunci când se întâmplă. Sistemul de securitate poate fi folosit şi pentru activarea luminilor ambientale sau pentru realizarea unei comunicări bidirecţionale, proces ce poate conduce la o descurajare a activităţii criminale. Soluţiile Axis de securitate sunt integrate la nivel global, una dintre cele mai recente implementări fiind cea a oraşului Detroit. Iniţiativa a fost denumită Project Green Light şi se bazează pe platforma Genetec.

În strânsă legătură cu siguranţa este mobilitatea. Pentru acest segment, Axis şi Citilog, o companie din grup, au dezvoltat soluţii ce pot detecta accidentele din trafic sau infracţiunile, în timp real. Rezultatul înseamnă un timp de soluţionare mai mic şi o comunitate mai sigură.