Enterprise Software — October 12, 2017 at 11:13 am

Timpii alocați completării fișelor zilnice de pontaj scad prin folosirea softurilor specializate

by
hr-techManagementul resurselor umane a intrat într-o nouă etapă de evoluție în care aplicații specializate schimbă modul de interacțiune în interiorul unei organizații. În ultima vreme, nu numai că astfel de aplicații și-au dovedit eficiența în optimizarea fluxurilor organizaționale, dar mai mult decât atât, în contextul multiplelor schimbări legislative, au devenit indispensabile.
Sistemele informatice pentru captarea timpului de lucru zilnic sunt cea mai viabilă alternativă la vechea condică de prezență, contribuind la eficientizarea timpilor alocați completării fișelor zilnice de pontaj cu procente de peste 70%.
Acesta este și cazul modulului de pontaj Time MyStaff, dezvoltat de Smartree România, a cărui utilitate este cu atât mai mare începând cu lunile trecute, de când angajatorii au obligația de a ține evidența orei de începere și orei de sfârșit a programului de lucru. Colectarea datelor privind prezența și absența salariaților poate deveni greoaie în lipsa unui soft specializat și poate genera erori atunci când datele sunt procesate în fișiere excel, mai ales când ne raportăm la un număr mare de angajați.
Deși modificarea legislativă adusă Codului muncii complică viaţa angajatorilor, softul de pontaj Time, parte integrată a aplicației de HRMS, MyStaff, ține o evidență clară a orelor de intrare și de ieșire, a orelor lucrate pe timp de zi sau noapte, a orelor suplimentare, a orelor recuperate ori lucrate în timpul unor sărbători legale.
Aplicația MyStaff Time gestionează și pontarea angajaților în ture, în care numărul de ore lucrate pe lună este diferit de numărul orelor lucrătoare din lună. Acest lucru este posibil prin gestionarea orelor în plus sau în minus și compensarea acestora lunar.
Ceea ce ușurează cel mai mult munca este faptul că fișele de pontaj pot fi precompletate pentru fiecare angajat în parte cu un număr de ore lucrate egal cu norma în vigoare, în zilele lucrătoare conform legii. În acest fel, utilizatorii nu trebuie să completeze pontajul pentru fiecare zi, ci doar să editeze excepțiile și să facă cereri, atunci când este cazul.
Pontajul electronic nu oferă avantaje doar angajatorilor, ci și angajaților. Aceștia dispun de informații în timp real prin accesul la o platforma web-based în care pot vizualiza rapoarte cu orele lucrate, situația concediilor de odihnă și pot, de asemenea, iniția diverse cereri, ca de exemplu cele de absență.
Mai mult decât atât, folosind un soft de pontaj, odată colectate datele, la sfârșitul lunii, acestea sunt transferate direct în modulul Payroll, unde are loc calculul salarial efectiv.