Financiar-Bancar — October 17, 2017 at 8:40 am

Companiile adoptă tehnologiile financiare pentru a face economii în operare

by

FintechMai mult de trei sferturi (77%) din companiile britanice cunosc tehnologia financiară (fintech), iar două treimi utilizează cel puțin o aplicație fintech în organizația lor, studiile indicând faptul că aceste tehnologii sunt utilizate în special din cauza economiilor pe care le aduc. Un studiu realizat de MarketInvoice, care oferă o platformă de finanțare pentru companii, a constatat că 65% dintre companiile din Regatul Unit utilizează cel puțin o aplicație fintech, iar 19% dintre întreprinderile chestionate utilizează patru aplicații fintech.

Respondenții au raportat economii medii de 5.500 de lire sterline pe an prin utilizarea produselor și serviciilor fintech. MarketInvoice estimează că economia totală anuală pentru companiile britanice care utilizează fintech este de 4,6 miliarde lire sterline. Aplicațiile mobile, software-ul bazat pe cloud și platformele peer-to-peer sunt exemple de aplicații fintech populare printre companii. Mai mult, monedele virtuale precum bitcoin, au intrat în lista de priorități a companiilor. Există, de asemenea, un subgrup în curs de dezvoltare, cunoscut sub numele de insurtech, în care produsele și serviciile de asigurare sunt dezvoltate utilizând tehnologiile de cloud și aplicațiile mobile într-un mod similar. Totuși, în zona insurtech, doar 2% dintre organizații utilizează în prezent constant aceste tehnologii, în timp ce la nivel global, 31% dintre consumatori utilizează servicii de asigurări prin companii ce utilizează insurtech-ul.

Studiul a constatat că 23% dintre întreprinderi folosesc produse și servicii fintech pentru tranzacții bancare și 16% pentru tranzacții în valută. Un sfert (24%) utilizează software-ul bazat pe cloud pentru contabilitate, în timp ce 32% utilizează platforme de finanțare online. De asemenea, 21% dintre aceste întreprinderi se așteaptă ca monedele virtuale să figureze în tranzacțiile lor în următoarele 12 luni. Mai mult de jumătate (56%) dintre companii spun că economisirea banilor este principala atracție a fintech-urilor, iar 34% au declarat că experiența utilizatorului este impresionantă, în timp ce 23% spun că fintech-urile sunt mai transparente în ceea ce privește taxele și oferă servicii mai bune pentru clienți.

Întreprinderile și întreprinzătorii digitali investesc în oferirea de servicii fintech, context în care sectorul este de așteptat să crească rapid. Studiile recente ale 245 de companii fintech din Marea Britanie, comandate de guvern și realizate de Innovate Finance și Ernst & Young, au arătat că jumătate dintre companiile din zona de servicii estimează că veniturile lor se vor dubla în următoarele 12 luni.