NEWS — October 20, 2017 at 5:52 pm

Analizorul de rețea compact și ușor R&S ZNLE, simplifică efectuarea măsurătorilor de precizie ale parametrilor S

by
ZNLE_48742_06Noul analizor vectorial de rețea R&S ZNLE de la Rohde & Schwarz furnizează performanțe excelente în domeniul RF și măsurători rapide pentru echipamente din clasa economică. Acest instrument ușor de utilizat cântăreşte puţin și este cel mai compact analizor vectorial de rețea din clasa sa, realizând măsurarea fără dificultate a parametrilor S.

Rohde & Schwarz a lansat analizorul vectorial de rețea R&S ZNLE pentru a răspunde cerințelor clienților care doresc să efectueze măsurători RF pentru a caracteriza componente precum antene, atenuatoare, filtre și PCB-uri. Noul instrument cântărește doar 6 kg și are o amprentă de doar 408 mm x 235 mm, economisind până la două treimi din spațiul de pe bancul de lucru comparativ cu alte analizoare vectoriale de rețea.
Analizorul de rețea vectorial cu două porturi nu numai că economisește spațiu, dar oferă, de asemenea, măsurători rapide și precise prin folosirea wizard-ului ușor de utilizat “S-parameter”. R&S ZNLE efectuează măsurători bidirecționale ale parametrilor S: S11, S21, S12 și S22. Pentru controlul la distanță al analizorului este disponibilă o interfață opțională GPIB. Instrumentul este disponibil în două modele cu intervale de frecvențe de la 1 MHz la 3 GHz (R&S ZNLE3) și până la 6 GHz (R&S ZNLE6).
R&S ZNLE oferă performanțe remarcabile în domeniul RF, cu o gamă dinamică largă de 120 dB, și lățimi de bandă de măsurare de la 1 Hz la 500 kHz. Timpul de măsurare este de numai 9,6 ms pentru 201 de puncte la o lățime de bandă de măsurare de 100 kHz, pentru un interval de 200 MHz, cu calibrare TOSM / SOLT la două porturi. Pentru a asigura măsurători stabile şi repetabile, R&S ZNLE asigură un zgomot pe trasă redus, de numai 0,001 dB.
R&S ZNLE dispune de un ecran tactil mare de 10,1″ WXGA, care asigură o vizualizare optimă a tuturor traselor.
Ecranul tactil asigură zoom-ul prin mişcari tactile. Interfața bine structurată permite accesul la fiecare funcție ȋntr-un număr minim de pași. Tastele Undo/Redo sunt disponibile pentru a anula și restabili setările efectuate de utilizator. Meniurile de Help dependente de context pentru diversele funcții și parametri facilitează o funcționare interactivă.
Calibrarea instrumentului este la fel de simplă, R&S ZNLE ȋncorporând wizard-ul de calibrare deja cunoscut, wizard ce este utilizat şi la alte analizoare Rohde & Schwarz de tip R&S ZNx.
Seturile de calibrare sunt, de asemenea, suportate. Pentru uşurarea muncii, calibrarea automată  se realizează cu ajutorul funcției “Start Auto Call” prin simpla atingere a unui buton.
Noul analizor de rețea vectorial R&S ZNLE este acum disponibil la Rohde & Schwarz și distribuitorii selectaţi. Pentru mai multe informații, vizitați: www.rohde-schwarz.com/ad/press/znle