Networking — October 23, 2017 at 4:40 am

Analizorul de rețele R&S ZNL și analizorul de spectru R&S FPL1000 formează o familie de instrumente portabile şi compacte de testare şi măsurare

by
Rohde & Schwarz a lansat la European Microwave Week 2017, in Nüremberg o nouă familie de  instrumente compacte, portabile și versatile pentru cercetare, service și  producție, familie care include analizorul de rețele R&S ZNL și analizorul de spectru R&S  FPL1000. Capabilitățile de măsurare versatile ale noilor instrumente le conferă acestora statutul de investiție sigură, începând cu un analizor de spectru precis (R&S  FPL1000) sau un analizor de rețele independent, care poate fi transformat într-un echipament tip 3-in-1 prin adăugarea opțiunii de analiză spectrală integrată și a senzorilor de putere (R&S ZNL).

Analizorul de rețele R&S ZNL și analizorul de spectru R&S FPL1000 oferă soluții flexibile pentru cele mai  importante măsurători RF. Acestea includ caracterizarea componentelor cum ar fi antene, atenuatoare, filtre și amplificatoare, precum și măsurători la surse de semnal, inclusiv măsurători spectrale, demodulare semnale analogice și digitale precum și măsurări exacte de putere.

Instrumentele din noua familie au o amprentă de doar 408 mm x 235 mm. Acest lucru economisește până la 60% din spațiul de pe bancul de lucru comparativ cu soluțiile convenționale. Instrumentele au ecran tactil de 10,1 “WXGA, asigurând o imagine foarte bună a tuturor detaliilor de măsurare. Ecranul tactil permite utilizatorilor să stabilească ușor frecvența centrală și nivelul de referință și să mărească gama de măsurare a intervalului sau a amplitudinii. Cântărind doar 6-8 kg şi având un mâner de transport și acumulator opțional, instrumentele sunt complet portabile și pot fi utilizate oriunde este necesar.

R&S ZNL: de la un analizor independent de rețea la un echipament tip 3-în-1

Analizorul de rețele R&S ZNL

Cu intervale de frecvență de la 5 kHz la 3 GHz sau 6 GHz, R&S ZNL este bine adaptat pentru diferite aplicații de măsurare ale componentelor RF în electronică industrială și comunicații wireless. R&S ZNL oferă performanțe deosebite ca analizor de rețea având o gamă dinamică de până la 130 dB (tip.) şi o putere de ieșire de la -40 dBm la +3 dBm (tip). Viteza de măsurare este foarte mare, de exemplu 16,7 ms (pentru 401 puncte, lățime de bandă IF de 100 KHz, interval 200 MHz, calibrare la două porturi). Printre funcțiile standard se numără embedding/deembedding, compensarea dispozitivelor de fixare, măsurarea domeniului de timp și suportul pentru unitățile de calibrare automată.

R&S ZNL oferă chiar mai multe functionalităţi. Instrumentul poate fi echipat complet cu hardware de analizor de spectru. Atunci când este combinat cu un senzor de putere R&S NRP, acesta se transformă într-un powermetru. În acest fel, R&S ZNL devine un echipament tip 3-in-1 care poate gestiona activităţi de măsurare ȋn continuă schimbare, ajutând laboratoarele de cercetare și service să ȋşi reducă costurile de investiții.

R&S FPL1000: analizor de spectru cu funcții de măsurare multiple
ZNL-FPL1000_48945_02Analizorul de spectru R&S FPL1000 funcționează în domeniul de frecvență de la 5 kHz la 3  GHz. Acesta oferă performanțe RF deosebite ȋn domeniul înaltă frecvență având un zgomot de fază tipic de -108 dBc la de 10 kHz offset (purtătoare de 1 GHz) și un nivel mediu de zgomot afișat (DANL) de -167 dBm ȋn cazul utilizării preamplificatorulului opțional. Aceste performanțe, combinate cu ușurința utilizării, fac echipamentul ideal pentru utilizarea pentru aplicații în laborator, producție și service.
Funcționalităţile echipamentelor R&S  ZNL și R&S FPL1000 includ o gamă largă de măsurători spectrale, cum ar fi puterea ȋn canalul, raportul de parazitare al canalului adiacent (ACLR), raportul semnal-zgomot, distorsiunile armonice, punctul de intercepţie de ordinul trei (TOI) și adâncimea de modulație AM. Sunt disponibile, de asemenea, şi diferite funcții marker. Cu o lățime de bandă de analiză standard de 10 MHz sau opțională de 40 MHz, instrumentele pot analiza semnale analogice atunci când sunt echipate cu opțiunea R&S FPL1-K7. Semnalele modulate digital pot fi caracterizate folosind software-ul R&S VSE și opțiunea R&S VSE-K70. Opțiunea R&S FPL1-K30, în combinație cu o sursă externă de zgomot, transformă atât R&S FPL1000, cât și R&S ZNL în echipamente ce pot măsura figura  de zgomot.
Pentru mai multe informații, vizitați: www.rohde-schwarz.com/ad/press/analyzers