NEW TECHNOLOGY — October 30, 2017 at 7:34 am

Succesul companiilor mici și mijlocii în lumea digitală depinde de abordarea strategică

by

inovatieAtunci când piețele se pot schimba peste noapte și tehnologia devine un sprijin pentru fiecare sector, IMM-urile au nevoie de o abordare strategică nouă pentru a-și asigura succesul și trecerea peste obstacolele unor perioade pline de provocări. Tehnologia face parte din structura modului în care funcționează întreprinderile, devenind parte a aventurii digitale. IMM-urile sunt deja în grafic pentru eliminarea perturbațiilor digitale și chiar pentru a profita de noile tehnologii, dar trebuie să adopte o abordare corectă. Cheia constă în lucrul cu companii asemănătoare și în colaborarea eficientă cu acestea, în contextul în care toate afacerile sunt lovite cel puțin odată de un eșec.

Sectorul tehnologic din Marea Britanie rămâne o piață solidă pentru Europa, studiile indicând că investițiile în industrie au atins cifra de 1,3 miliarde de lire sterline, o cifră de patru ori mai mare decât în prima jumătate a anului 2013, și mai mult decât orice altă perioadă de șase luni. Cu ajutorul investițiilor, IMM-urile ar trebui să rămână pozitive din punct de vedere al sprijinului pe care îl primesc, dar trebuie să fie și conștiente de perturbările digitale. Un accent pe colaborare și inovare este crucial în viitor. IMM-urile trebuie să adopte o abordare colaborativă pentru a rămâne în continuare eficiente, în contextul în care ritmul schimbărilor continuă să crească. Lucrul cu organizații asemănătoare este esențial, cercetările de specialitate indicând că 67% dintre liderii de afaceri la nivel mondial consideră că parteneriatul cu experții în tehnologie este esențial în viitor.

În timp ce inovația se desfășoară în centrul oricărei idei bune, IMM-urile ar trebui să coopereze cu întreprinderi mai mari care oferă expertiza și sfaturile necesare dezvoltării. În mod similar, IMM-urile pot oferi oportunități excelente în afaceri, oferind o gândire și o agilitate pentru obținerea unor rezultate excelente.

Trăim într-o lume bazată pe tehnologie, iar inovarea a jucat de mult un rol influent pentru IMM-urile care se integrează în această lume. O idee poate merge doar până la un anumit pas, dar o idee inteligentă care este condusă de inovație este esențială pentru o afacere înfloritoare încă de la început, în primii săi ani de operare. Inovația tehnologică este în prezent temelia tuturor industriilor mari: sănătatea, agricultura, comerțul cu amănuntul și industria automobilelor au fost toate îmbunătățite prin progrese tehnologice.

Întreprinzătorii trebuie să fie îndrăzneți și să lucreze cu întreprinderi asemănătoare bazând-se pe colaborări cu companii asemănătoare dar și cu clienții, acțiune care poate contribui la demonstrarea conceptelor și la crearea de noi produse sau servicii. Important de știut este faptul că, depărtarea de utilizatorul final va face inovația și deciziile de afaceri inteligente inutile.

Pentru ca întreprinderile să reușească și să se dezvolte în lumea modernă, bazată pe tehnologie, trebuie să se întâmple două lucruri: întreprinderile trebuie să colaboreze, iar inovația trebuie să aibă un impact tangibil asupra modului în care funcționează acestea. Crearea de produse și servicii care îmbunătățesc viața și aduc scopuri lumii, nu doar crearea unei idei poate fi cheia succesului pentru dezvoltarea cu un buget limitat. Fie că este vorba de tehnologie, de finanțe sau de un alt sector în centrul oricărei afaceri, orice afacere ar trebui să însemne oameni.

Oamenii sunt inima oricărei operațiuni de succes și, dacă sunt adoptați de la început, într-un IMM, de exemplu, vor duce la schimbări pozitive reale. Lucrul împreună nu mai este doar un lucru frumos pe cât a devenit o necesitate, în timp ce concentrarea exclusivă pe inovație nu este suficientă. În concluzie, colaborați, inovați și dezvoltați micile afaceri, dar cu factorul uman în centrul atenției, fie că este vorba de angajați, fie că este vorba de clienți.