Hardware — November 1, 2017 at 5:00 am

Fujitsu aduce excelența tehnică și inovarea prin stațiile de lucru CELSIUS

by

Fujitsu a lansat cele mai noi stații de lucru Fujitsu Workstation CELSIUS M770 si Fujitsu CELSIUS R970. Ambele dispun de cele mai noi plăci grafice profesionale NVIDIA Quadro, concepute pentru a suporta cu ușurință cele mai complexe aplicații grafice, inclusiv cele pentru realitatea virtuală.

Designul german și excelența în inginerie a modelului CELSIUS M770 au fost recent recunoscute în Japonia cu un premiu Good Design. Fujitsu continuă să stabilească noi standarde industriale odată cu dezvoltarea noului CELSIUS M770. Panourile concepute de Fujitsu reprezintă forța din spatele caracteristicilor actualizate, permițând o nouă configurație inovatoare a stațiilor de lucru și caracteristicile îmbunătățite ale carcasei.

W-DKStația de lucru CELSIUS M770, cu un singur procesor, vine cu un design nou și optimizat, cu un șasiu elegant, care crește accesibilitatea la componentele și caracteristicile cheie. Discurile de stocare, pe care mulți utilizatori le scot din dispozitiv la sfârșitul zilei de lucru, sunt poziționate eficient într-o tavă instalată în fața dispozitivului, care poate fi deschisă apăsând un buton integrat. Tava conține patru sloturi pentru unități de stocare, concepute pentru unități de hard disk standard de 2,5 inchi sau 3,5 inchi sau discuri de tip SSD. În plus, noua interfață I/O are două opțiuni, una oferind acces facil la conectorul USB de tip C.
Pe lângă adăugarea unui mâner din aluminiu pentru o transportare facilă, noul design al stației de lucru implementează o deschidere facilă care ajută la accesarea unui interior curat, fără cabluri, cu uși de service dedicate, care fac părțile înlocuibile ușor accesibile doar prin atingerea unor butoane dedicate. Acestea permit o accesibilitate ușoară la componente ce asigură stocarea, alimentarea cu energie, cardurile PCIe, memoria sau tabloul de bord fără a fi nevoie de instrumente specializate sau de tehnicieni care să cunoască modul de asamblare al echipamentelor. Deși proiectat în primul rând ca produs desktop, CELSIUS M770 poate fi montat și într-un rack de centru de date, necesitând doar 4U de spațiu în rack. Pe măsură ce securitatea devine tot mai importantă pentru multe companii, noile uși de acces frontale și laterale ale stației de lucru se pot bloca cu ușurință. În plus, sursa de alimentare are acum un comutator de intruziune care semnalizează imediat orice acces neautorizat prin aplicația DeskView Desktop Management.

Deoarece procesoarele și plăcile grafice pot genera căldură excesivă atunci când operează în sarcină maximă, M770 dispune de capacități excelente de gestionare a temperaturii datorită designului inovator al fluxulurilor de aer. Acesta cuprinde trei canale separate de răcire care direcționează aer proaspăt prin stația de lucru și pe componentele cheie. Chiar și în utilizare maximă, funcționarea silențioasă nu va perturba un mediu de lucru la birou.
Stațiile de lucru reproiectate includ, de asemenea, o serie de funcții de alimentare inteligente, inclusiv funcționalitatea cu priză la rece, ceea ce face ca deconectarea alimentării să fie extrem de ușoară. Stațiile suportă evaluarea datelor IOT specifice, deoarece sursa de alimentare digitală permite unui administrator să surprindă anumite informații, cum ar fi timpul de lucru. IPMI-FRU afișează informații, cum este de exemplu numărul de serie al UPS-ului. În plus, un instrument de diagnosticare bazat pe software permite urmărirea și extragerea informațiilor, inclusiv datele de utilizare, temperatura și puterea sursei de alimentare.

W-DK33966Fujitsu a reinventat și stația de lucru desktop dual-processor CELSIUS R970, care este optimizată pentru aplicațiile cu cele mai multe solicitări în operare, cu intensitate ridicată de utilizare a memoriei. Cel mai recent model include noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10 pentru stații de lucru, noua familie Intel® Xeon® Procesor Scalabil cu până la 56 de nuclee, memorie ECD de 1 TB DDR4 2,666 și până la 2 x 1 TB carduri Fujitsu SSD PCIe. Acesta poate găzdui până la două plăci grafice ultra-high-end cum ar fi NVIDIA Quadro P6000 și AMD Radeon Pro WX 5100 sau trei carduri grafice 3D high-end. Acest set de caracteristici îl face ideal pentru aplicații extrem de solicitante și cu memorie intensivă, cum ar fi proiectarea și vizualizarea de înaltă calitate, simularea, ingineria, analiza, precum și pentru computerele de înaltă performanță (HPC).