Data Center / Storage — November 7, 2017 at 7:40 am

Serverele Fujitsu PRIMERGY adaugă suport deep learning pentru unitățile de procesare grafică NVIDIA Volta

by

FUJITSU PRIMERGY RX254Fujitsu a anunțat adăugarea unităților de procesare grafice NVIDIA Volta (GPU) pentru accelerarea progresului în inteligența artificială și pentru a sprijini procesul de deep learning pe cele mai recente servere PRIMERGY x86. Disponibil pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa începând din decembrie 2017, modelele PRIMERGY sunt certificate pentru noua generație de acceleratoare NVIDIA Tesla V100 GPU.

AI și calculul de deep learning implică cantități mari de date brute și medii de calcul extrem de exigente. Fujitsu se ridică la această provocare prin introducerea capacităților de prelucrare a nativ deep learning pentru a selecta modele de servere Fujitsu PRIMERGY CX și RX. Pentru a atinge cele mai înalte niveluri posibile de performanță a sistemului, Fujitsu introduce suportul nativ pentru GPU-urile NVIDIA prin conectarea directă la placa de bază. Conectate fie prin intermediul plăcilor PCIe plug-in, fie prin interconectarea rapidă cu NVIDIA NVLink, serverele Fujitsu PRIMERGY oferă acces la mai mult de 100 TeraFlops pe secundă (TFLOPS) pentru procesele de tip deep learning.

Primele modele care oferă suport nativ pentru GPU-urile NVIDIA Volta sunt Fujitsu Server PRIMERGY CX2570 M4, ca o componentă a ecosistemului modular CX400 M4 și Fujitsu Server PRIMERGY RX2540 M4. Șasiul PRIMERGY CX400 M4 combină densitatea și eficiența serverelor de tip blade cu simplitatea și eficiența costurilor sistemelor rack, prezentând o platformă versatilă și orientată către viitor pentru implementarea sistemelor integrate și a tehnologiilor definite de software. PRIMERGY RX2540 M4 este un server rack 2U cu două socket-uri ideale pentru a rula aplicații corporate, colaborări și mesagerie, precum și baze de date tradiționale, care stabilește standarde înalte de utilizare, scalabilitate și eficiență a costurilor.

CX2570 M4 poate fi echipat cu până la 4x Tesla V100 pentru NVLink, RX2540 M4 cu 2x Tesla V100 pentru acceleratoare PCle, oferind cea mai mare versatilitate pentru toate tipurile de încărcări.