Foto-Video-Audio — November 8, 2017 at 9:27 am

Panasonic LUMIX G9 – calitate uimitoare a imaginii si un mod High Resolution de 80 megapixeli

by

Panasonic Lumix G9

Noua cameră DSLM de top, LUMIX G9 oferă o mobilitate uimitoare și un răspuns ultra-rapid. Având la bază tehnologia de înaltă performanță a camerei Lumix GH5, LUMIX G9 atinge cea mai înaltă calitate a imaginii de până acum, prin îmbunătățirea rezoluției, a gradațiilor și a reproducerii culorilor datorită senzorului său digital Live MOS fără filtru trece-jos. Este adăugat, de asemenea, un nou mod High Resolution care oferă imagini cu o rezoluție uimitoare echivalentă cu 80 de megapixeli, în format JPEG /RAW. Procesorul Venus Engine generează imagini precise, dar naturale, prin Multipixel Luminance Generation (generare luminanță multipixel) și Intelligent Detail Processing (procesare inteligentă a detaliilor).

Stabilizatorul de imagine al LUMIX G9 este îmbunătățit radical, făcând posibilă utilizarea unui timp de expunere mai mare, de 6,5. Acest lucru este obținut printr-o calculare mult mai precisă a vibrațiilor în diverse situații de înregistrare, utilizând informații privind viteza unghiulară și vectorul de mișcare obținute nu doar de la girosenzor, ci și de la senzorii de imagine și de accelerație.
Prin combinarea B.I.S. (stabilizator de imagine în corpul camerei pe 5 axe) și a O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe), 5-axis Dual I.S. (stabilizator de imagine dual pe 5 axe ) 2  din LUMIX G9, se compensează mișcările ample care anterior nu erau controlabile. Maximizarea, atât a O.I.S, cât și a B.I.S., este extrem de benefică și în fotografierea în situații nefavorabile, precum noaptea sau fără trepied.
Stabilizatorul Dual I.S. pe 5 axe 2 funcționează atât în timpul captării imaginilor foto, cât și al celor video, inclusiv a clipurilor 4K.
Focalizarea automată de înaltă precizie și mare viteză împreună cu tehnologia DFD duc la obținerea celei mai rapide focalizări automate din lume , de 0,04 sec , cea mai rapidă din acest domeniu . Iar datorită performanței ridicate de urmărire a subiectului, LUMIX G9 nu va pierde niciodată subiectul țintă.
LUMIX G9 are, de asemenea, cea mai mare viteză din această clasă , de 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) la rezoluție completă de 20,3-megapixeli pentru a capta acele momente de neratat. Cu funcția 6K/4K PHOTO, utilizatorii pot alege cel mai adecvat mod de înregistrare în rafală, în funcție de situație.
LUMIX G9 are cel mai mare  LVF (vizor Live View) din această clasă, cu un raport de grosisment extraordinar de înalt, de aproximativ 1,66x/0,83x (echivalentul unei camere pe film de 35 mm). Cursivitatea este maximă chiar și în cazul înregistrării în rafală de mare viteză . Sunt integrate, de asemenea, un mod nocturn și funcția AF Point Scope.
Adoptarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF asigură o afișare fluentă la 120 fps şi un timp de răspuns de mare viteză, cu decalaj minim, de sub 0,005 secunde, precum și un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o vizibilitate excepțională.
Pentru a rezista în cele mai dificile condiții, LUMIX G9 beneficiază de un șasiu fabricat în totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune, fiind rezistentă la praf, stropi  și la temperaturi de îngheț de până la -10 grade Celsius. În partea din spate a camerei se găsește un monitor prevăzut cu un LCD de 3,0-inch pivotant și raport de 3:2, cu o rezoluție de 1.040K-puncte. G9 este prevăzută cu un locaș dublu pentru card de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înaltă viteză și capacitate ridicată.
LUMIX G9 integrează conectivitate Bluetooth și Wi-Fi® pentru a oferi o experienţă de înregistrare mai flexibilă și partajare instantanee a imaginilor datorită operării uşoare. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (BLE: Bluetooth Low Energy) permite conectarea cu un smartphone sau o tabletă, cu un consum minim de energie. Pentru Wi-Fi, se poate selecta o bandă de 5 GHz (IEEE802.11ac) pe lângă banda convențională de 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) pentru o conexiune mult mai securizată și stabilă.