Cloud Computing / Edge — November 8, 2017 at 9:37 am

Vizibilitate pentru marile platforme de cloud

by
Ixia a extins platforma CloudLens™ Visibility pentru a integra suport pentru Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Bluemix și Alibaba Cloud, pe lângă Amazon Web Services, Windows și Linux, care sunt deja suportate de platformă. 

CL_Diagram
Infrastructura IT a companiilor evoluează către o platformă bazată pe multiple servicii care rulează în cloud. În condițiile în care datele de business sunt transferate între aplicații locale din centre de date private și aplicații care rulează pe platforme publice de cloud, vizibilitatea end-to-end în această infrastructură devine o provocare. Lipsa de acces granular la traficul din cloud, indiferent de furnizorul de servicii de cloud, conduce la apariția unor zone fără vizibilitate în rețea, care pot compromite performanța și securitatea aplicațiilor, făcând ca utilizatorul să aibă o experiență de utilizare mai proastă și crescând riscurile de securitate ale rețelei.
Ixia CloudLens oferă vizibilitate completă în medii cloud – publice, private sau hibride – și este prima soluție Software-as-a-Service (SaaS). Produsul CloudLens a fost proiectat cu scopul de a păstra beneficiile cloud-ului – scalabilitate, flexibilitate și agilitate – oferind, în același timp, securitate și instrumente de analiză și testare necesare pentru a păstra vizibilitatea în rețea cu care clienții sunt deja obișnuiți într-o infrastructură privată.
Arhitectura produsului CloudLens este “serverless”, ceea ce îi permite să ruleze pe orice platformă cloud. Această soluție permite clienților flexibilitatea și posibilitatea de a-și administra singuri infrastructura fără a implica furnizorii de servicii cloud. CloudLens rulează independent de topologia rețelelor indiferent de natura lor (fizic sau virtual).
Ixia lucrează cu principalii furnizori de instrumente de securitate, APM și NPM, inclusiv cu furnizori open source, pentru a pre-valida interoperabilitatea.