NEW TECHNOLOGY — November 13, 2017 at 8:49 am

Dispare biroul tradițional?

by

worplaceCum va arăta o strategie eficientă la locul de muncă atunci când inovatorii vor controla salile de ședințe, AI va fi mainstream și biroul tradițional va dispărea?

Un nou studiu Fujitsu produs de firma de cercetare Pierre Audoin Consultants, demonstrează că, pe măsură ce adopția digitală se accelerează, organizațiile care nu își pregătesc locurile de muncă pentru a aborda schimbarea practicilor de afaceri și modalitățile de lucru sunt predestinate în a deveni necompetitive, inflexibile și considerate neatractive ca angajatori.

Un loc de muncă al anului 2025 va oferi o experiență inovativă și interesantă pentru o forță de muncă conectată, care va fi colaborativă, creativă și energizată. Interesant este că provocările depășesc tehnologia, iar lucrarea subliniază necesitatea unor noi abordări în ceea ce privește managementul, resursele umane și echipele juridice. Angajații așteaptă din ce în ce mai mult o muncă flexibilă și un echilibru între viața profesională și viața personală, iar întreprinderile vor trebui să regândească modul în care să susțină și să încurajeze aceste atitudini față de angajați.

Lucrarea a identificat cinci tendințe principale ale locului de muncă în anul 2025:
– locul de muncă în ceea ce privește stilul de viață (schimbare socială, trecerea spre un loc de muncă mai bine adaptat stilului de viață, cu margini de lucru / viață neclară)
– locul de muncă inteligent (schimbări tehnologice, determinate de progresele tehnologiilor mai inteligente și inteligente, inclusiv tehnologii AI și biometrice)
– locul de muncă cu impact redus (schimbarea de mediu, atât în ceea ce privește spațiul fizic, cât și căutarea unui nivel scăzut de impact de carbon)
– locul de muncă fără frontiere (schimbări în afaceri și industrie, limite organizaționale și colaborări
în creștere)
– locul de muncă trans-generațional (schimbare demografică, deoarece inovatorii ajung în sala de consiliu).

Companiile trebuie să își definească acum strategiile la locul de muncă pentru a răspunde cerințelor Workplace 2025 și pentru a se asigura că pot să-și deblocheze potențialul forței de muncă pentru a inova, a colabora și a stimula valoarea afacerilor și pentru a atrage și a păstra cele mai bune talente în viitor. Investițiile pe termen scurt trebuie planificate pentru a contribui la construirea unei platforme care să-și susțină ambițiile pe termen lung, acțiunile luate acum vor contribui la evitarea adaptărilor costisitoare și disruptive ale cursului din viitor.

Pentru a se pregăti pentru această transformare și pentru a prospera, au fost definite cinci blocuri esențiale:
1. Libertatea angajaților: aceasta implică încețoșarea liniei dintre angajatul întreprinderii și consumator sau chiar eliminarea totală a acestei linii.
2. Conformitate fără a revoca libertatea: doar cu câțiva ani în urmă multe corporații au interzis Facebook, iar acum sunt își incurajează angajații să îl utilizeze. Întreprinderile trebuie să atingă echilibrul dintre respectarea dispozițiilor în vigoare și asigurarea libertății și flexibilității locului de muncă.
3. Utilizarea inteligentă a datelor: întreprinderile trebuie să capteze toate datele posibile disponibile și apoi să le combine și analizeze pentru a obține informații detaliate
4. Utilizarea tehnologiei wearables: tehnologia wearables la locul de muncă se află în vârful curentului de adoptare. Întreprinderile ar trebui să anlizeze ce oportunități le oferă și cum poate fi cel mai bine valorificată această tehnologie
5. Eliminarea birourilor tradiționale: un loc de muncă din ce în ce mai fluid, alcătuit din echipe de proiect și angajați temporari, aduce cu el necesitatea siguranței faptului că informațiile și expertiza pot fi ușor accesate și împărtășite. Transferul de cunoștințe ar trebui să se extindă la un ecosistem de afaceri mai amplu pentru a stimula inovarea dincolo de zidurile companiei.

Tehnologiile Fujitsu pentru succesul Digital Workplace al viitorului includ integrarea Inteligenței Artificiale în practicile de lucru cotidiene, tehnologia de proiecție numită Hab Yu, care transformă orice suprafață într-un ecran, dar și tehnologii intuitive ușor de utilizat, cum ar fi PalmSecure. Serviciile sale digitale de lucru permit întreprinderilor să se transforme pentru a răspunde nevoilor afacerilor și utilizatorilor finali care evoluează, profitând de schimbarea tehnologică, ghidând transformarea digitală printr-un cadru eficient care îmbină serviciile, oamenii, procesele și tehnologiile.

Fujitsu este un expert în domeniul transformării digitale. Compania investește peste 3 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare în fiecare an pentru a asigura continuarea dezvoltării de noi tehnologii, servicii și soluții pentru a permite organizațiilor să satisfacă nevoile în schimbare ale forței de muncă.