Data Center / Storage — November 16, 2017 at 9:49 am

O nouă generație de servere cu performanțe în Inteligență Artificială

by
BullSequana-SAtos lansează BullSequana S, noua gamă de servere extrem de scalabile care permit organizațiilor să profite din plin de Inteligența Artificială. Având o arhitectură unică, serverele BullSequana S dezvoltate in-house de Atos sunt optimizate pentru Machine Learning, aplicații de calcul critice pentru business și medii in-memory. 

Pentru a utiliza capabilitățile extinse ale tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială (AI), companiile au nevoie de o infrastructură IT cu performanțe extreme. BullSequana S răspunde la aceste provocări printr-o combinație unică de procesoare puternice (CPU) și unități de procesare grafică (GPU), ce oferă serverelor o flexibilitate ridicată, și o arhitectură modulară unică. Echipamentele le oferă clienților agilitatea de a adăuga capacități de Machine Learning și Inteligență Artificială la aplicațiile deja existente, datorită introducerii unității de procesare grafică (GPU). Într-un singur server, modulele de stocare, de calcul și de procesare grafică sunt corelate pentru a fi adaptate la orice sarcină de lucru la nivel global.
BullSequana S combină cele mai avansate procesoare, Intel® Xeon® Scalable (nume de cod Skylake) cu o arhitectură inovatoare proiectată de echipele de R&D ale Atos. Acestea reduc costurile cu infrastructura IT și îmbunătățesc performanțele aplicațiilor grație ultra-scalabilității – de la 2 la 32 de unități de procesare (CPU) – având o capacitate ridicată de stocare și capabilități de rapel precum unitățile de procesare grafică (GPU) și a altor tehnologii potențiale, cum ar fi FPGA, în dezvoltările ulterioare.
“Am colaborat cu Atos pentru a accelera implementările SAP HANA prin oferirea unei game largi de aplicații SAP HANA certificate până la 16TB. Serverele BullSequana S dezvoltate de Atos sunt unele dintre cele mai scalabile platforme disponibile pe piață, oprimizate pentru implementări critice ale soluției SAP HANA. Este de așteptat să deschidem noi arii de colaborare între SAP și Atos pentru tehnologiile Machine Learning și Inteligență Artificială (AI)”, a declarat Dr. Jörg Gehring, Senior VP and Global Head of SAP HANA Technology Innovation Networks.
Serverele BullSequana S au până la 32 de procesoare (CPU), 896 de core-uri și 32 de unități de procesare grafică (GPU) și reușesc să livreze performanțe excepționale și protejează pe termen lung  investiția, în timp ce capacitățile evoluează fără probleme în funcție de nevoile afacerii.
De asemenea, noua generație de servere Atos au până la 48TB RAM și 64TB NV-RAM, ceea ce face ca analizele în timp real a bazelor de date cu producția ale companiei să ruleze mult mai rapid față de computerele convenționale, deoarece folosesc tehnologii in-memory și asigură în același timp securitatea și o calitate ridicată a serviciilor. Având o capacitate de stocare internă de până la 2PB, serverele BullSequana S suportă într-un mod eficient data lake-urile și mediile de virtualizare.
Pentru a permite utilizarea tehnologiilor Machine Learning și Inteligență Artificială în infrastructurile IT ale organizațiilor, Atos a conceput o nouă generație de platformă de calcul, care accelerează procesele de transformare digitală ale clienților noștri prin convergența într-un singur dispozitiv a puterii de calcul critică pentru business și HPC. BullSequana S este serverul ultra-scalabil și ultra-flexibil care livrează performanțe extreme, optimizând în același timp investiția”, a menționat Arnaud Bertrand, Fellow, Head of Big Data and HPC Atos.