Evenimente — November 24, 2017 at 6:15 am

Conferința de Cloud

by

MS_cloud_event170 de manageri și specialiști în tehnologie au participt la Conferința de Cloud, eveniment  dedicat tehnologiilor de cloud ale Microsoft, organizat de către un partener local, Avaelgo. Evenimentul a propus soluții concrete și demo-uri în platforma Azure, o abordare corectă a reglementărilor GDPR, dar și scenarii de utilizare a Microsoft 365.

Un număr tot mai mare de IT manageri, CIO și oameni de business au început să se convingă de valoarea soluțiilor cloud, indiferent dacă vorbim de companii mari sau start-up-uri și au venit astăzi, aici, să afle mai multe despre beneficiile aduse de aceste tehnologii. Unii își îndreaptă atenția spre modul în care abordăm arhitecturile hibride, în care integrăm infrastructura IT “in-house” cu puterea de scalare și securitate a cloud-ului, alții se uită direct la soluții „la cheie”, cum ar fi Microsoft 365 sau aplicații din zona lor de business, pe care le găsesc disponibile în Azure Marketplace”, a spus Cristian Bârsan, Digital Transformation Evanghelist, Avaelgo.

Conferința a fost împărțită pe două track-uri de discuție: cel de Business, pentru manageri și persoanele cu rol de decizie din cadrul companiilor interesate să afle cum cloud-ul poate să îi ajute să își crească productivitatea, agilitatea și scalabilitatea organizației (reducând în același timp costurile) și track-ul Tehnic, destinat profesioniștilor IT interesați de demonstrații practice ale oportunităților oferite de platforma Azure.

“Cloud-ul democratizează accesul la tehnologie, prin urmare ne dorim să susținem toate companiile prezente pe piața locală, pentru că o idee inovatoare poate permite unei afaceri de orice dimensiune să concureze cu giganții pieței, prin folosirea tehnologiei de cloud computing”, a spus Daniel Rusen – Cloud & Enterprise Lead Microsoft România.

Evenimentul a avut loc în contextul în care, potrivit unui studiu realizat de compania de analiză de date Commvault, 93% dintre companii mută deja cel puțin câteva procese de business în cloud, în timp ce majoritatea companiilor plănuiesc să migreze cu totul pe noua tehologie. În plus, 89% dintre manageri cred că până în 2020, abilitatea de a lucra cu date și cu analize de date va fi una  necesară pentru a avea succes.