Evenimente — November 27, 2017 at 6:52 am

Allied Telesis excelează în cadrul Berkeley Lab Faucet Conference 2017

by

Allied Telesis a participat recent la conferinţa Faucet Conference 2017 cu rezultate excelente. Ţinut la prestigiosul laborator Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL) din California, evenimentul a însemnat o zi de PlugFest şi o conferinţă de două zile.

Allied Telesis şi alţi vendori de marcă s-au adunat ca să testeze şi să demonstreze interoperabilitatea Faucet, un controller open-source Software Defined Networking (SDN). Organizat de Google şi co-găzduit de ESNet şi Berkeley Labs, acest PlugFest de o zi a fost dedicat testării OpenConfig— o formă de interoperabilitate neutră din punct de vedere vendori bazată pe principii SDN. Vendorii participanţi au rulat serii de teste folosind propriile switch-uri OpenFlow-enabled în interacţiune cu controller-ul Faucet.

Un element cheie al testărilor din prima zi a constat în demonstrarea capabilităţilor OpenConfig prin folosirea unui cadru de lucru bazat pe management Google în locul interfeţelor tradiţionale de tip linie de comandă, astfel permiţând-se managementul total al comutării. Allied Telesis a oferit o demonstraţie excelentă şi a depăşit aşteptările Google—astfel exemplificând suportul de top pentru OpenConfig.

PlugFest s-a axat, de asemenea, pe stivuirea distribuită prin folosirea echipamentelor de la vendori multipli şi a controller-ului Faucet. Allied Telesis a adus unul din cele mai populare switch-uri AlliedWarePlus, modelul x930 Series OpenFlow-enabled. Echipamentul x930 a fost switch-ul root, care s-a conectat la switch-urile altor vendori, precum şi la servere Intel bazate pe DPDK.

Obiectivul Faucet a fost acela de a facilita stivuirea distribuită de echipamente multi-vendor fără a fi nevoie de cabluri proprietare de stivuire. În calitate de controller SDN, Faucet a rutat traficul de la gazde conectate la switch-ul unui vendor către switch-ul altui vendor, prin intermediul echipamentului x930. Allied Telesis a putut demonstra interoperabilitate completă cu alţi vendori, echipamentul x930 excelând în rolul jucat, acela de a oferi rutare şi stivuire distribuită.

berkeleyAllied Telesis a participat la mai multe evenimente PlugFest cu rezultate excelente. Nici cel de acum nu a fost altfel. Compania a demonstrat cu uşurinţă capacitatea de interoperabilitate cu OpenFlow şi a trecut cu brio testele OpenConfig, astfel impresionând comunitatea Faucet.

Reţeaua OpenFlow a conferinţei a fost construită special pentru aceasta şi a înlocuit reţeaua existentă de la Berkeley Labs. A inclus un switch Allied Telesis x930 Series OpenFlow-enabled şi puncte de acces wireless Allied Telesis TQ4600 Enterprise-class. Întreaga instalare s-a desfăşurat fără probleme de la început la sfârşit, fără să existe vreo întrerupere de reţea de-a lungul evenimentelor.

“Cu astfel de rezultate încurajatoare legate de performanţe şi interoperabilitate avem tot mai multă încredere că investiţiile noastre în OpenFlow şi alte tehnologii cotate SDN vor duce la generarea clară şi vizibilă de valoare pe o piaţă competitivă,” a spus Seiichiro Satoh, Senior Vice President, Global Marketing pentru Allied Telesis.