NEWS — November 28, 2017 at 2:29 pm

Fujitsu Forum Munchen 2017 a dezvăluit modul în care Digital Co-creation determină transformarea digitală

by

ff2017Sub umbrela “Human Centric Innovation: Digital Co-creation”, Fujitsu Forum Munchen și-a deschis porțile pentru un număr de peste 12.000 de vizitatori, dezvăluind modul în care Digital Co-creation determină transformarea afacerilor, reunind expertiza de business a clienților cu tehnologia inovatoare pentru a aduce plus valoare.

Pe parcursul ultimului an, Fujitsu a realizat progrese notabile pe cele patru verticale strategice de business: Cloud, Internet of Things și Inteligență Artificială – toate aflate sub umbrela Cyber Security. Fujitsu Forum e evidențiat cele mai recente inovații din aceste patru domenii principale de interes.

Cloud
În cloud, principala oportunitate de piață este constituită de Hybrid IT. Anticipând că în următorii doi ani, jumătate dintre marile organizatii își vor gestiona resursele IT prin intermediul serviciilor cloud, Fujitsu Cloud Service K5 s-a extins în regiuni ca Marea Britanie, Finlanda, Germania, Spania și America de Nord. De asemenea, Fujitsu furnizează o nouă capacitate de stocare privată dedicată, ce permite stocare locală a datelor chiar și pentru
medii cloud private, publice sau virtuale – un pas important în conformitate cu reglementările, precum Regulamentul General al Uniunii Europene vizând Protecția Datelor (GDPR).

Internet of Things
Una dintre tehnologiile care determină dezvoltarea cloud-ului este Internet of Things, domeniu în care Fujitsu propune inteligența la noi niveluri, acoperind nivelul rețelei periferice – aproape de senzori. Pentru a facilita implementarea acestei oportunități de către companii, Fujitsu introduce FUJITSU INTELLIEDGE™, ce asigură inteligența la nivelul periferic al rețelei. INTELLIEDGE™ ia decizii inteligente în timp real la nivelul rețelei
periferice, pe baza celor învățate din cloud – și utilizează inteligența artificială pentru a colecta, prelucra și învăța pornind de la datele generate de senzor, în vederea interconectării tuturor informațiilor procesului de fabricație digitală, de la concepere la producție și întreținere.

Inteligența Artificială
O tehnologie care merge mână în mână cu Internet Of Things este Inteligența Artificială (AI), ce continuă să deschidă noi căi de interpretare a informațiilor de business. Fujitsu identifică un imens potențial pentru AI în piața și se concentrează în a oferi soluții clienților săi pentru a răspunde oportunităților existente în piață.
Intelegand potentialul AI, Fujitsu a oferit solutii liderului producator de turbine eoliene Siemens Gamesa Renewable Energy o solutie informatica cu inteligenta artificiala (AI) pentru inspectia si controlul calitatii post-productie, care foloseste tehnologii ultramoderne de procesare a imaginilor si are capacitatea de învatare profundă.
Solutia reduce timpul de inspectie a paletelor pentru turbine eoliene de la sase ore la doar o ora si jumatate, rezultand in reduceri substantiale de cost.

Cyber Security
Capacitatea organizatiilor de a functiona in lumea digitala depinde fundamental de o securitate informatica eficienta, esentiala pentru furnizarea de servicii digitale si pentru protectia marcii, veniturilor si increderii clientilor.
Pentru a-si consolida solutiile oferite, Fujitsu a creat Global Cyber Security si continua sa dezvolte servicii de cyber security, inclusiv servicii avansate precum Cyber Threat Intelligence si Cyber Threat Analytics, bazate pe inteligenta artificiala si automatizare, pentru o protectie sporita si o reactie mai rapida in cazul producerii unor
incidente de securitate.

Gabriel Pavel, Country Sales Director Fujitsu Romania

Gabriel Pavel, Head of Fujitsu Balkans, spune: „Fujitsu Forum este ca in fiecare an o platforma de lansare a solutiilor inovative, iar sarcina noastra este de a selecta, adapta si implementa pe piata locala, impreuna cu partenerii, clientii si aliatii strategici, acele produse si solutii care aduc valoare adaugata. Dintre domeniile catre care ne indreptam atentia mentionez Sistemele Integrate PRIMEFLEX, Infrastructura Convergenta Nflex
dezvoltata in parteneriat cu NetApp, dar si solutiile de retail”.

Fujitsu Romania consolideaza ecosistemul de parteneri prin dezvoltarea si extinderea Programului Select, ce presupune un set de actiuni channel-centric dezvoltate pe doua axe – Select Expert, program ce se bucura de o foarte mare dinamica si proaspat lansatul Select Start, program foarte bine primit de parteneri la doar 7 luni de la lansare.

Pentru anul viitor, domeniile focus pentru piata locala se vor axa pe produse si solutii pentru Datacenter, verticale de retail, financiar, uitilitati si solutii noi pentru sisteme de stocare si infrastructuri convergente.