Expert IT — November 29, 2017 at 12:50 pm

Sărbători în siguranţă

by

Locuitorii din marile oraşe se folosesc de multe ori de Sărbătorile de iarnă pentru a părăsi aglomeraţia urbană şi mediul poluat, iar în febra pregătirilor, mulţi dintre ei omit un detaliu extrem de important: siguranţa locuinţei. Răufăcătorii profită de obicei de această perioadă şi pătrund în locuinţe pentru a sustrage bunuri de valoare. Evident, astfel de situaţii pot fi evitate atunci când sunt luate măsurile corecte.

Societatea a evoluat, mediile de comunicare au suferit modificări, iar răufăcătorii şi-au rafinat metodele, în consecinţă. Supravegherea constantă a locuinţei, prin metode moderne şi eficiente, este singura solutie chiar şi atunci când vă aflaţi la sute sau mii de kilometri distanţă.

În mod tradiţional, camerele video de supraveghere erau considerate echipamente destinate mediului de afaceri, instituţiilor şi spaţiilor publice. Dar odată cu pătrunderea societăţii în era digitală, într-o eră a informaţiei şi a dispozitivelor interconectate, o multitudine de soluţii concepute iniţial pentru companii şi instituţii au început să cunoască succesul în zona Consumer.

v5914_v5915_front_1409_hiCu o vastă experienţă în domeniul supravegherii video, Axis deţine un portofoliu de produse ce conţine o gamă variată de camere de supraveghere, cu funcţii şi performanţe diferite, adaptate pentru diverse scenarii de utilizare. Pentru supravegherea la exterior a locuinţei, compania recomandă folosirea de camere PTZ, pe când interiorul poate fi monitorizat cu modele fixe sau modele panoramice pentru zonele spaţioase. Camerele trebuie să fie prevăzute cu soluţie de iluminare IR pentru vederea pe timp de noapte, şi, după caz, să integreze senzori de detecţie a mişcării, care să declanşeze alarme video la distanţă, cum este cazul seriei M10. Pentru utilizatorii cei mai pretenţioşi, compania oferă şi modele UHD 4K, precum cele din seria P32.

Mai mult, datorită calităţii superioare a imaginilor înregistrate de camerele Axis, acestea pot fi utilizate ocazional şi în alte scopuri, precum înregistrarea unor evenimente sau imortalizarea animalelor de companie în momente amuzante. Imaginile pot fi înregistrate pe un dispozitiv de stocare sau pot fi transmise în timp real la  distanţă, prin Internet, fără a implica un server suplimentar în acest proces. În funcţie de necesităţi, Axis oferă camere de supraveghere cu conectare wireles sau prin cablu de reţea, cu funcţie PoE (Power over Ethernet), iar pentru a evita riscul dezactivării echipamentelor prin întreruperea alimentării cu energie electrică, este recomandată şi instalarea de UPS-uri. Tot pentru situaţiile în care apare o întrerupere a alimentării cu energie sau o cameră este scoasă din uz, sistemul de Video Management poate alerta rapid proprietarul sau operatorul.