Cloud Computing / Edge — December 6, 2017 at 11:23 am

Microsoft Azure este primul provider de Cloud care foloseste procesoare AMD EPYC

by

17570-epyc-logo-chip-angled-right-1260x709AMD a anuntat disponibilitatea primului serviciu de cloud public ce este alimentat cu procesoare AMD EPYC. Microsoft Azure a introdus procesoarele EPYC in ultima serie L de masini virtuale (VM) pentru fluxuri de lucru la stocare. Clientii pot accesa de astazi serviciul si il pot testa intr-un preview.

Familia de produse Lv2 VM va beneficia de avantajele numarului mare de nuclee si suportul de conectivitate pe care procesoarele EPYC le ofera, acestea rulând cu modelul EPYC 7551 CPU, care dispune de o frecvență de bază de 2.2 GHz si frecvență turbo single-core de 3.0 GHz. Mașinile Lv2 VM vor fi disponibile în configuratii pornind de la 8 până la 64 unități vCPU, modelul de vârf beneficiind de acces direct la 4TB de memorie.

  • Asigura o conectivitate cu 33% mai mare comparativ cu modelele 2-socket: Procesoarele AMD EPYC pot lucra direct cu un număr fără precedent de dispositive NVMe, cu suport de până la 128 conexiuni PCIe per procesor.
  • Alegerea perfecta in cazul fluxurilor intensive de lucru pentru stocare: Aceste versiuni vor oferi suport pentru discurile premium de stocare Azure dar și capabilități accelerate de rețea pentru viteze mari in cloud.
  • Bazat pe design-ul Microsoft Project Olympus: Seria Lv2 a fost prima introdusă de Microsoft acum mai bine de un an și face parte din noua generație de cloud hyper-scalabil Microsoft.

 

 

Numai bine,

B