Securitate — December 6, 2017 at 9:27 am

Utilizarea inteligenței artificiale în cadrul soluției de securitate Drivelock

by

thinking machineCrearea unor liste cu reguli și permisiuni pentru controlul aplicațiilor este acum posibilă cu ajutorul algoritimilor care utilizează Inteligența Artificială (AI). Astfel datele sunt colectate și procesate pentru aplicațiile care rulează într-o rețea corporate pentru o anumită perioadă de timp. Sistemul învață să clasifice aplicațiile în timp ce le recunoaște și evaluează utilizarea în diferite zone ale companiei. Acest proces este bazat pe cunoscutul „machine learning”.

Alături de aceste liste de reguli și aplicații, DriveLock oferă o sursă de date suplimentară ce oferă informații despre aplicațiile și calculatoarele instalate în rețea încă de la începutul acestora, reglementându-le cu ajutorul AI. Utilizând funcțiile AI, este posibilă identificarea foarte precisă a unui software autorizat sau necesar pe un calculator, operațiune urmată de „izolarea” calculatorului pentru ca aplicațiile necunoscute sau neautorizate să nu mai poată fi rulate pe acel calculator.

DriveLock poate fi instalat și pe calculatoare simple sau industriale, având funcția de configurare locală, fără a necesita un sistem de control centralizat. Mai mult, odată ce aplicațiile sunt actualizate sau instalate, DriveLock utilizează AI pentru examinarea acestora cu ajutorul unor algoritmi speciali care analizează în detaliu proveniența noilor aplicații și fișiere.

Sistemul bazat pe AI poate să învețe și ce reguli exisente pot fi adoptate temporar sau manual. Baza de date realizată de DriveLock poate fi utilizată și pentru crearea automatizată a unor reguli care pot fi actualizate ulterior pentru a defini aplicații permise. Motorul de operare bazat pe AI oferă și detecția de malware, blocând lansarea unor asemenea aplicații sau coduri. În afară de o reglementare a aplicațiilor ce urmează criterii dure, sistemul bazat pe AI permite o clasificare și o recunoaștere mult mai flexibilă a aplicațiilor. În final, operațiunile de configurare ale soluției de securitate sunt reduse semnificativ datorită automatizării și AI.

Pentru detalii suplimentare contactati specialiștii Romsym Data la adresa office@romsym.ro sau tel: 021 3231431.