Cloud Computing / Edge — December 8, 2017 at 8:26 am

Fujitsu și Citrix lansează un nou serviciu de virtualizare în cloud

by

VDI (2)

Fujitsu Limited și Citrix Systems Japan KK anunță intrarea într-o strânsă colaborare pentru ca Fujitsu să vândă serviciul „Managed Infrastructure Service Virtual Desktop Service VCC” care utilizează infrastructura virtual desktop oferită de Citrix, în special prin modulele Citrix XenApp, Citrix XenDesktop, și Citrix ShareFile. În prima etapă, serviciile vor fi disponibile în Japonia.

Noul serviciu oferit de cele două companii, vine în contextul unei cereri în creștere pentru dezvoltarea sistemelor care utilizează infrastructura VDI (virtual desktop infrastructure). Mai mult, există o creștere impresionantă a cererii de sevicii virtualizate din medii cloud, care permit gestionarea operațiunilor unificate a platformei de sistem de către operatorul din datacenter, pentru a reduce sarcina administratorului VDI.

Acest serviciu va permite utilizarea ușoară a mediilor VDI care oferă atât confort cât și securitate, sprijinind utilizatorii sistemului în transformarea modului de lucru și implementarea măsurilor de securitate. În plus, serviciul va ajuta clienții să creeze un spațiu de lucru digital prin reducerea sarcinii de gestionare a operațiunilor administratorilor de sistem.

Noul serviciu utilizează moule Citrix XenApp, Citrix XenDesktop și Citrix ShareFile, produse VDI de la Citrix, care suportă sisteme de operare importante, cum ar fi Windows 10. De asemenea, aplicații care utilizează Linux pot fi rulate în mediul VDI, incluzând mediile web dedicate. Acest serviciu VDI este disponibil pentru clienții cu o varietate de opțiuni pe baza afacerilor lor, pe baza de taxă, într-un mediu cloud. Activele sistemului clientului vor fi administrate în centre de date securizate operate de Fujitsu, asigurând scalabilitate și securitate, reducând în același timp sarcinile de administrare în operarea sistemului. Mai mult, experții de la Fujitsu cu pregătire de specialitate vor construi și configura mediul VDI, oferind clientului un manual de operații, oferind în același timp monitorizare și suport atunci când apar probleme. Există și funcționalitatea opțională de a utiliza vGPU, prin tehnologia de virtualizare de la NVIDIA, în sprijinul celor care vor să virtualizeze aplicații de tip CAD, care necesită performanțe grafice ridicate.

În viitor, Fujitsu și Citrix își vor extinde colaborarea în cloud, făcând legătura între Citrix Cloud și Fujitsu Cloud Service K5, norul public al Fujitsu, extindând în continuare gama de servicii disponibile ca parte a VCC.